/
  • KV Flamingo's: een opmars naar succes in de korfbalwereld versterkt door collectieve coaching

   De afgelopen 3 jaar heeft het vlaggenschip van KV Flamingo’s een indrukwekkende groei doorgemaakt in de korfbalwereld. Ze zijn in deze periode van de 3e klasse in de veldcompetitie opgeklommen naar het op één na hoogste niveau in Nederland, de hoofdklasse. Ook in de zaalcompetitie zijn ze gestart in de 3e klasse en hebben zich 2 keer op rij weten te promoten naar de 1e klasse waar ze momenteel actief zijn. Op dit moment staan ze ongeslagen bovenaan en zijn ze terecht de “kerstkampioen”.
   Een belangrijke factor in dit succes is het hechte collectief binnen zowel het eerste als het tweede team van KV Flamingo’s. Om dit collectief nog verder te versterken heeft KV Flamingo’s een coaching avond georganiseerd. Trainer/coach Wietze-Jan Grijpma benadrukt het belang van het nader tot elkaar komen, zowel binnen als buiten het korfbalveld, om elkaars krachten en sterke punten beter te kunnen benutten. Daarom waren Klaske de Jong en Margriet van der Galiën van De Ontwikkel Uitblinkers uitgenodigd om een training te geven in de kantine van KV Flamingo’s. Dagelijks geven zij trainingen aan teams en teamleiders bij bedrijven. Klaske en Margriet hebben zelf ervaring in topsport, Margriet als voormalig wedstrijdzwemster en Klaske als Nederlands kampioen kaatsen. Zij zien in de bedrijven waar zij trainingen verzorgen veel overeenkomsten met de sportwereld.
   Tijdens deze avond hebben ze het team en de staf van KV Flamingo’s in een vertrouwde en open sfeer waardevolle inzichten en inspiratie gegeven om in het nieuwe jaar voort te bouwen op de huidige successen.