/
    • Het zonnige Leeuwarden

Op 18 september was KV Leeuwarden aan de beurt voor Flamingo’s 3. Een heerlijke nazomerse dag vond plaats en men vond het niet erg om in dit weer een lekker balletje te gooien. Vele calorieën zouden deze dag verbrand worden door de weersomstandigheden.

Kv Leeuwarden had net sinds veertien dagen een klein kunstgrasveld. Op de app stond dat zij nog op een groot veld speelden. De opluchting was enorm. Op de kant werd ons fenomeen Amarins van Gaal vervangen door Truus en Louis van Gaal [Ronald & Marjanne].

De score werd geopend door KV Leeuwarden met een kleine kans, maar al snel begon het dieseltje dat is Flamingo’s 3 de lopen. Mariska scoorde een afstander en André een fraaie bovenhandse inloopbal. Daarna kwamen Neely Anna en Sydo op het scorebord. Sydo zorgde ervoor dat hij heel veel keren op het scorebord zou verschijnen.

Na ongeveer 20 minuten en een tussenstand van 4-6 riep Louis [of Ronald] om een Time-out en een drinkpauze.

Tijdens deze time-out riep Herman weer op tot commitment. Er moest weer geknokt worden etc. Dit werd uitgevoerd en de ruststand was 6-9 met nog een doelpunt van André, Neely-Anna en Daniëlle kwam op het scorebord.

In de tweede helft ging het dieseltje over tot een stoomtrein. Binnen 10 minuten stond het 8-15. Rikst werd ingezet en met haar eerste balcontact kwam het tot een doelpunt 8-16. De stand werd verder uitgebreid en Ronald kwam erin voor André. André kwam er later in voor Herman die genoeg calorieën had verbrand.

De doelpunten begonnen zich op te stapelen en Sydo kwam vaker op het scoreblad terecht. En na 25 minuten in de tweede helft stond Flamingo’s met 10-20 voor. Deze werd nog uitgebreid tot 14-22 en de Flamingo’s konden na deze zakelijke overwinning een drankje nuttigen op een mooie nieuw kunstgrasveld in het zon overgotende Leeuwarden.

Tot volgende week in de derby; Flamingo’s 3 – Invicta 3.