/
  • Sterk Flamingo’s 1 verslaat De Granaet 1

   Buitenpost - Het nog puntloze Flamingo’s toonde ruggengraat tegen de bezoekende korfballers uit Dokkum. De in de eerste minuten gepakte voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, wat leidde tot een dik verdiende 19-17 overwinning.

   Om zicht te houden op een langer verblijf in de tweede klasse moest Flamingo’s winnen van De Granaet, dat eveneens vecht voor lijfsbehoud. De geelhemden kenden een daverende start. Wieger van der Wolf schoot als eerste van afstand raak, waarna Marrit Postma hem dit nadeed en Hendrik Land uit een strafworp de 3-0 aantekende. De Granaet kwam terug tot 3-3, maar weer liep Flamingo’s uit naar drie treffers verschil, een marge die tot de rust in stand bleef. Met een machtig afstandsschot bepaalde Herman Pilat de ruststand op 12-9. In de tweede helft voerden de Dokkumers de druk op en wisten terug te komen tot 15-14. Met een geslepen actie onder de korf zorgde Aaltsje van der Mei voor 16-14. De Granaet was echter nog niet verslagen, kwam telkens terug, maar wist geen gelijkmaker te produceren. Het fel meelevende thuispubliek zag met nog drie minuten te gaan eerst Wieger van der Wolf 18-16 scoren, waarna Daan Haverhoek met een geweldig schot de 19-16 aantekende. Dat De Granaet de eindstand nog op 19-17 bepaalde, was een formaliteit. Bij Flamingo’s was sprake van een vreugde-explosie nu de overwinning die al zo lang in de lucht hing, eindelijk een feit was.

   Scores Flamingo’s: Hendrik Land (5), Wieger van der Wolf (4), Aaltsje van der Mei (2), Marrit Postma (2), Daan Haverhoek (2), Herman Pilat (2), Elizabeth Leenstra en Martein Visser