/
  • Coronaregels voor testen en thuisblijven

   Coronaregels voor testen en thuisblijven bij klachten 

   Hieronder een korte samenvatting wat te doen indien je klachten hebt. Voor de meest actuele stand van zaken verwijzen we jullie naar onderstaande websites:  
   https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19 
   https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen 
   https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ziekte 
   https://lci.rivm.nl/COVID-19-bco

   Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus?

   • verkoudheidsklachten; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
   • (licht) hoesten
   • plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
   • kortademigheid/benauwdheid
   • verhoging óf koorts boven de 38 graden

   Maak dan een afspraak om je te laten testen. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Ga alleen naar buiten voor de test. Blijf verder thuis tot je de uitslag van de test hebt.

   Als je je hebt laten testen…

   Blijf thuis tot de uitslag bekend is. Als je naast milde klachten ook koorts >38 graden hebt en/of benauwd bent, dan blijven ook je huisgenoten thuis tot de uitslag van de test bekend is.
   Hebben je huisgenoten ook klachten? Dan laten zij zich ook testen.

   Als blijkt dat je op dit moment geen infectie met  het nieuwe coronavirus hebt, mogen jij en je huisgenoten weer naar buiten. Je kunt zelf ook weer naar buiten en aan het werk, tenzij je daar te ziek voor bent. Gaan de klachten niet over, worden ze erger of krijg je nieuwe klachten? Bel dan de huisarts. Bel in een levensbedreigende situatie altijd 112.

   Als blijkt dat je wel het nieuwe coronavirus hebt, blijven jij en je huisgenoten thuis. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  zal je vertellen wat jij en de mensen om je heen moeten doen.

   Er zal een bron- en contactonderzoek door de GGD plaatsvinden. De GGD benadert mensen die in contact zijn geweest met een besmette persoon en geeft daarbij gedragsinstructies, waaronder de instructie in thuisquarantaine te gaan wanneer het een nauw contact betreft.

   Zolang de uitslag van de test niet bekend is mogen de teamgenoten doorgaan met trainen en spelen van wedstrijden.