• Corona maatregelen

Corona commissie
      De corona commissie bestaat uit: Jan de Jong, Reinold Paauw, Ineke van der Wolf, Mariska Wijma.

Wat moet ik doen als iemand in mijn team positief getest heeft op het coronavirus?
      In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1.5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Corona maatregelen per 15 januari 2022
      Beste leden Flamingo’s en ouders:

Vanaf zaterdag 15 januari zijn er versoepelingen doorgevoerd in het coronabeleid. Er mag weer binnen-en buiten worden gesport zonder beperkingen van tijdstip, leeftijd of groepsgrootte.

De belangrijkste beperking is dat er geen wedstrijden tegen teams van andere verenigingen gespeeld mogen worden, zowel oefen- als competitiewedstrijden.
      Daarnaast blijven de basisregels onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent.

De algemene richtlijnen, gebaseerd op de landelijke maatregelen:

• heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
      • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
      • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
      • schud geen handen;
      • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiĆ«neregels voor iedereen in acht;

1,5 meter afstand

houd 1,5 meter afstand van elkaar:

• iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
      • jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
      • kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;

Het afstand houden is niet van toepassing tijdens het sporten.

Mondkapjes
      Op sportlocaties is het gebruik van mondkapjes voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht, voor zowel sporters als vrijwilligers tijdens verplaatsing en als je zit. Het mondkapje mag af tijdens het sporten;

Coronatoegangsbewijs
      Het coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor alle sporters vanaf 18 jaar in de zaalaccommodaties.

Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen voor het uitoefenen van hun taak. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, onderhoudsmedewerkers en alle overige vrijwilligers.

Trainingen/wedstrijden:

• bij binnen- en buitensport is geen publiek aanwezig;
      • alleen trainingen en wedstrijden met teams van de eigen club zijn toegestaan;
      • de kleedkamers, toiletruimten en douches zijn open;
      • Sporters die klaar zijn met hun sportactiviteit moeten de sportaccommodatie verlaten.

Publiek
      Er is geen publiek welkom.

Horeca/kantine
      De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca en zijn derhalve gesloten. Het afhalen van eten en drinken bij een afhaalpunt is wel mogelijk zonder coronatoegangsbewijs. Bij afhalen binnen geldt dan wel een mondkapjesplicht.

Wanneer we met elkaar zorgen voor goede naleving van de maatregelen hopen we dat binnenkort weer zoveel mogelijk het gewone sportleven kan terugkeren.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.
      Groet Flamingo’s Corona Commissie en Bestuur

Jan de Jong                                                 06-2078277
      Ineke van der Wolf                                       06-83510420
      Mariska Wijma                                             06-31252010
      Reinold Paauw                                             06-13009858

Veel gestelde vragen rondom corona
      In dit document van het knkv zijn veelgestelde vragen rondom corona te vinden.