/
  • Nieuws van het G-team

   Het G-team is al weer volop aan het trainen. Het spelen van toernooien zat er tot nu toe niet in, maar in het districtsoverleg van 10 februari hebben we afgesproken dat we hiermee weer willen starten, mits het is toegestaan natuurlijk. Het eerstvolgende toernooi staat gepland op zaterdag 5 maart, in Wolvega. Dan spelen we nog in de zaal, maar een maand later, op zaterdag 9 april, is het toernooi op sportpark De Swadde in Buitenpost.

   De training op zaterdag 12 februari stond in het teken van de Olympische spelen. In plaats van de gebruikelijke inloopballen, uitwijkballen, afstand doelen, overspelen en wat al niet meer, gingen we nu aan het slalommen, ballen in ringen gooien, ‘blind’ gooien en jeu-de-boulen, met een spelletje pionnenroof tot slot. Op de Special Olympics voor G-sporten geldt de slogan “alleen al door mee te doen, ben je al winnaar” en daarom kreeg iedereen na afloop een gouden medaille omgehangen.

   Wat heel fijn was, was dat Harm Nicolai weer aanwezig kon zijn na een lange periode van afwezigheid doordat het coronavirus hem te pakken kreeg. Hij moest zelfs worden opgenomen in het ziekenhuis, maar gelukkig kon hij nu weer meedoen en hij bleek het scoren ook nog niet verleerd!

   Griet de Vries