• Corona sportmaatregelen vanaf 13 november 2021

Beste leden Flamingo’s en ouders

Vanaf zaterdag 13 november zijn de maatregelen rondom corona helaas verder aangescherpt.

Voor het deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden voor 18 jaar en ouder in binnensportaccommodaties is het coronatoegangsbewijs (CTB), oftewel de QR-code in combinatie met je ID kaart verplicht.

Publiek is helaas niet toegestaan tijdens  wedstrijden en trainingen.

Daarnaast blijven de basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘1,5 meter afstand houden’ is van toepassing daar waar er geen CTB van toepassing is.

Hier vind je de actuele informatie die uitgaat van de per 13 november geldende maatregelen. Dit is een samenvatting met de belangrijkste punten uit het protocol van NOC*NSF.

De algemene richtlijnen, gebaseerd op de landelijke maatregelen:

• heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
      • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
      • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
      • schud geen handen;
      • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygi├źneregels voor iedereen in acht;

1. 1.     Vrijwilligers
      • Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen voor het uitoefenen van hun taak. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, onderhoudsmedewerkers en alle overige vrijwilligers.
      • sporters die klaar zijn met hun sportactiviteit worden daarna bezoekers en moeten vanuit die hoedanigheid de sportvelden, tribunes en sportlocaties op de sportaccommodatie verlaten.
      • Voor het betreden van de horecaruimte/kantine dient wel een CTB getoond te worden.
      • Een ouder/begeleider van een sporter met beperking hoeft geen CTB te tonen.
      • Chauffeurs van (jeugd)teams vallen onder functioneel aanwezig zijn en hoeven in dat geval geen CTB te tonen. In z’n algemeenheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken.
      1. 2.     Publiek
      • Er is geen publiek toegestaan.
      1. 3.     Horeca/kantine
      • De horecavoorziening kan open tussen 06.00 en 20.00 uur. Voor het toegang krijgen tot sportkantines is vanaf 18 jaar een CTB nodig.
      1. 4.     Controle & handhaving
      • Hierover worden jullie nog nader ge├»nformeerd en we zijn nog in contact met de gemeente. Het kan zijn dat ouders en leden >18 jaar ingepland worden om het bezoekers en spelers >18 jaar te checken op een geldig CTB
      1. 5.     Auto
      • De rijksoverheid heeft geen beperkingen meer opgelegd aangaande het samen reizen in een auto naar uitwedstrijden en/of trainingen. Neem ook hier het gezonde verstand in acht en maak zelf de afweging wat wenselijk is.

Bedankt voor al jullie begrip en medewerking.
      Groet Flamingo’s Corona Commissie en Bestuur