• Update coronavirus

Beste allemaal,

Er zijn vanavond maatregelen getroffen die duidelijk zijn. Tot 1 juni worden sportverenigingen gevraagd hun deuren te sluiten. De competitie is ten einde voor zowel zaal alsook op het veld.

Er is sprake van een onzekere periode en juist in deze periode hebben we elkaar meer dan ooit nodig. En dat kunnen wij! Zorg voor elkaar, je geliefden, vrienden en buren en met bijzondere aandacht voor de kwetsbare groepen waar dit virus een risico voor vormt. Dat is wat momenteel belangrijker is dan de korfbalcompetitie.

Wij, iedereen individueel, kunnen veel betekenen voor mensen die het moeilijker hebben. Creatief als we zijn in het korfbalspelletje kunnen we dat ook zijn in deze onzekere periode. Mail of bel eens met de oudere leden. Geef aandacht zonder elkaar te ontmoeten, spreek met teams onderlinge individuele “korfbalchallenges” af en zo zijn er vast nog meer mogelijkheden.

Vanuit het bestuur houden we jullie omtrent de ontwikkelingen regelmatig op de hoogte via website, mailing, Facebook.

Namens het bestuur van KV Flamingo’s,
      Ette-Frits Veenstra

CORONAVIRUS UPDATE KNKV
      De additionele maatregelen, die het kabinet 23 maart aangekondigd heeft in de strijd tegen het coronavirus, hebben de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

Oproep: sluit deuren tot 1 juni
      Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie
      Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie - dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  - besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Update en FAQ
      KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).