/
    • Sterke eindfase ROG nekt Flamingo’s

Groningen – Een super gemotiveerd Flamingo’s wist lang gelijke tred te houden met middenmoter ROG. Met nog tien minuten te gaan, steeg  ROG echter boven zich zelf uit en wist toch nog ruim met 25-19 te winnen.

De tegen degradatie strijdende korfballers van Flamingo’s waren na een goede oefenwedstrijd tegen OKO Bies vol goed gemoed afgereisd naar de sporthal van Beijum. De wedstrijd startte met scores van beide kanten. Met afstandsschoten vonden Wieger van der Wolf en Hendrik Land een paar maal goed de korf. Nadat Wieger uit een vrije bal de stand op 5-4 had gebracht, brak een fase aan van zeer kort verdedigen van beide kanten. Uiteindelijk brak ROG de ban en liep uit naar een 9-5 voorsprong. Flamingo’s wist zich onder de druk vandaan te spelen en na een serie van 4 treffers, die werd afgesloten met een fraai afstandschot van Herman Pilat, stond de 9-9 op het scorebord. In de laatste minuten werd Anneke Broekhuizen nog ingebracht, die onmiddellijk knap scoorde met een inloopbal, waarna bij de stand 10-10 de rust aanbrak.

ROG kwam sterker uit de kleedkamer en pakte meteen een 12-10 voorsprong. Wakker geschud gingen de geelhemden op zoek naar aansluiting. Een treffer van Thea Baas bracht de stand op 12-12. Daarna hielden beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Met nog tien minuten te gaan zorgde Hendrik Land van afstand voor 16-16. De Groningers waren echter gebrand op de overwinning en haalden het beste in zichzelf naar boven. Flamingo’s bezweek onder de schot- en duelkracht die ROG in die fase liet zien. Met een serie van 6 treffers in krap aan 5 minuten tijd liep de thuisploeg uit naar 22-16.  Het tegenspartelende Flamingo’s kwam deze klap niet meer te boven, waarna de punten bij een 25-19 eindstand opnieuw niet meegingen naar Buitenpost.

Scores Flamingo’s: Wieger van der Wolf (5), Hendrik Land (5), Anneke Broekhuizen (2), Thea Baas (2), Elizabeth Leenstra (2), Marrit Postma, Daan Haverhoek, Herman Pilat