• Prachtig G-toernooi in de Houtmoune!

Op 30 november was Flamingo’s aan de beurt om het G-toernooi in poule A te organiseren. Maar liefst 8 teams meldden zich aan! Verdeeld over twee poules van elk vier teams speelde elk team 3 wedstrijden van 12 minuten. De warming-up bestond uit een spelletje pionnenroof, waar iedereen vol vuur aan meedeed.

Flamingo’s speelde in de poule met Emmeloord 1, Leeuwarden 1 en SIOS 1. De ploeg bestond uit Hendrika, Trijnette, Albert, Dirk, Henk, Harm, Ineke, Ryanne, Lyanne, coach Piet en gastspeler Gretha. Voor Ranna was het haar afscheidswedstrijd; zij is verhuisd naar Drachten en gaat nu bij Oerterp spelen. Voor Lyanne, het jongste lid van het G-team, was het haar eerste wedstrijd. Gretha is lid van het net opgerichte G-team van kv De Wâlden. Omdat er nog te weinig leden zijn om zelf een team te vormen, mogen die spelers aansluiten bij een andere vereniging. Bij De Wâlden zullen we ook Aileen weer tegen komen, die wegens verhuizing naar Oentsjerk bij Flamingo’s is gestopt, maar het stokje weer oppakt bij De Wâlden.

De spelers hadden er duidelijk zin in. Onder leiding van de scheidsrechters Jacob en Attie werd er vol enthousiasme gestreden om de punten. Flamingo’s kreeg in de eerste wedstrijd te maken met SIOS 1, altijd een lastige tegenstander. Maar SIOS had het vizier niet op scherp staan. Ze creëerden veel kansen, maar geen goals. Namens Flamingo’s schoten Hendrika (2x) en Gretha wel raak, wat resulteerde in een 3-0 overwinning. Emmeloord 1 was de volgende tegenstander. Het was superspannend; ook hier veel kansen maar helaas geen goals. In de derde wedstrijd kwam het team van Leeuwarden 1 binnen de lijnen. Omdat Lyanne nog maar een jeugdlid is, werd er naast de hoge korf ook een lagere korf geplaatst, speciaal voor Lyanne. Trijnette opende de score, waarna Hendrika nummer 2 er in schoot. En toen was het de beurt aan Lyanne! Prima aangespeeld door haar ploeggenoten gooide ze de bal door de korf, wat luid bejubeld werd door vriend en vijand. Na afloop kreeg ze zelfs van alle Oerterp-spelers een high five! Albert schoot vervolgens nummer vier door de korf. Ook Leeuwarden scoorde twee keer.

Klokkenist Foppe had intussen ook alle uitslagen bijgehouden en dat leverde op dat in poule 1 Emmeloord 1 en Flamingo’s allebei eerste waren geworden en in poule 2 Emmeloord 2 en Oerterp ook de 1e plek moesten delen. Maar uiteindelijk was iedereen winnaar gezien het spelplezier bij alle ploegen. De door Margreet en Rommie verzorgde patat en ranja smaakte na al die inspanningen voortreffelijk! Voor Ranna betekende dit het afscheid van Flamingo’s maar uiteraard liet de ploeg haar niet met lege handen vertrekken. Aileen kon niet afwezig zijn, maar haar afscheidscadeautjes kreeg zij thuisbezorgd.

Griet de Vries