• Flamingo’s krijgt niet wat het verdient

Buitenpost- Na een wedstrijd vol passie en strijd trok Flamingo’s uiteindelijk toch aan het kortste eind. In de laatste minuut glipte het eerste punt  door de vingers en ging DTG er met de 21-22 winst vandoor.

Het nog puntloze Flamingo’s was gebrand op een goed resultaat. Iets te fanatiek verdedigen leverde DTG echter twee strafworpen en daarmee een 1-3 voorsprong op. De geelhemden lieten zich niet van de wijs brengen en met twee knappe afstandsschoten zorgden Marrit Postma en Thea Baas voor  4-3. DTG ging steeds beter schieten en bouwde langzaam een voorsprong op van 10-13.
      Tegen het einde van de eerste helft kwam Flamingo’s terug in de wedstrijd. Er werd scherper verdedigd en met een serie van drie treffers, die werd bekroond met een door Joukje Stuursma verdiende en door Wieger van der Wolf benutte strafworp, kwam de stand op 13-13.

Na de rust knalde Ronald Algra van grote afstand de 15-14 door de korf. Desondanks wist DTG weer een klein gaatje van 16-18 te slaan.  Na een treffer van Hendrik Land, zorgde Daan Haverhoek van afstand voor 18-18. Met nog een kwartier te gaan ging Flamingo’s voluit voor de winst. Anneke Broekhuizen werd ingebracht en scoorde direct fraai uit een inloopactie. Het met veel theater spelende DTG verzette zich met hand en tand en kwam tot 19-21. Nogmaals richtte Flamingo’s zich op en dankzij een dubbele score van Wieger van der Wolf stond vlak voor tijd de 21-21 op het scorebord. Nadat DTG weer een voorsprong had genomen, moest Flamingo’s in de laatste minuut het eerste punt veilig stellen. Balbezit leverde echter niet het qua spel en inzet verdiende gelijkspel op. Het laatste schot was te gehaast en daardoor te kort. Met een 21-22 eindstand gingen de punten mee naar Wijckel.

Scores Flamingo’s : Wieger van der Wolf (7), Marrit Postma (3), Hendrik Land (3), Thea Baas (2), Daan Haverhoek (2), Ronald Algra (2), Anneke Broekhuizen, Elisabeth Leenstra