/
  • Flamingo’s 3 strijdend ten onder

   Flamingo’s 3 wachtte een uitwedstrijd richting Nieuwehorne om aan te treden tegen Udiros 2. Een ploeg waar weinig van bekend was voor Flamingo’s.
   Op de ranglijst deelden beide ploegen de 2e plek, dus het zou een interessante wedstrijd kunnen worden.
   Flamingo’s mistte echter wel enkele spelers vandaag, maar vol goede moed werd er vertrokken.
   De reis ging over prima begaanbare paden, tot de laatste 6/7 kilometers....
   Kleine weggetjes, pikkedonker en rare bochtjes stonden er op het menu.
   Maar over de rijkunsten van Mariska niks dan lof.
   Veilig en wel arriveerden we bij een prachtig complex.
   Met een weinig enerverende wedstrijd voor deze kraker, werd er een warming up gepakt a la Flamingo’s.
   Bij Udiros werd dit anders aangepakt. Loopladders werden uitgelegd en voltallig werd hier gebruik van gemaakt.
   Dit voelde voor mij als coach wel iets intimiderend, maar de spelers maakten zich niet gek in hun hoofd.

   Met een 73 jarige als leidsman werd er begonnen aan de wedstrijd.
   Waar we al bang voor waren liet Udiros gelijk zien. Volledige druk in de verdediging en aanvallend veel energie.
   De ploeg uit Nieuwehorne liep daardoor ook al snel uit naar een 5-0 voorsprong.
   Flamingo’s stelde hier zeer weinig tegenover. Ballen werden veelal vergooid in de aanval en kansen waren er zeer weinig. Verdedigend trapten we telkens in dezelfde trucjes.
   Gelukkig wist Julia van afstand tegen te scoren na 15 minuten wedstrijd en volgde Sita dit voorbeeld.
   Na weer een goal van Udiros kwam Flamingo’s verrassend zelfs dichterbij met goals van Johanan en wederom Julia.
   Met nog 11 minuten op de klok was het weer een wedstrijd. Wel moesten er even wat puntjes op de I worden gezet, dus nam Flamingo’s een time-out.
   Helaas werden de adviezen en tips niet goed opgevolgd en verdween de minieme achterstand van 6-4 naar 10-4.
   Voor rust konden Sita en Hendrik nog wel tegen scoren, maar wist Udiros ook nog 3 kansen te benutten waardoor er een teleurstellende 13-6 achterstand op het scorebord prijkte.

   In de rust moest er even een hartig woordje worden gepraat. De fouten die er in de eerste helft werden gemaakt, moesten in de tweede helft worden voorkomen.
   Een overwinning was erg ver weg, maar als deze lijn werd doorgezet, kwam er een monster uitslag op papier. Iets van Damage Control, moest er toch wel inkomen.

   Udiros was de eerste ploeg die scoorde in de tweede helft, maar Mariska kon gelukkig tegen scoren. De scheidsrechter was in deze tweede helft wel wat wazig.
   Veel overtredingen werden niet gezien, maar de “Alleenspel” actie van Mariska wel en het “Afzetten” op de achterlijn van Julia ook.
   Het toppunt was toch wel de sprongbal die werd gegeven nadat de tegenstander zeer opzichtig de bal uit onze handen pakte. Rikst met 1.72m mocht springen tegen haar dame van 1.80m+. Als de bal dan ook nog eens met een zeer ruime afwijking in het voordeel omhoog word gegooid, zou ondergetekende niet eens moeite doen om te springen, maarja....
   Udiros liep uit naar een maximale voorsprong van 8 goals, waarna Flamingo’s de geest kreeg. Verdedigend stond het ineens als een huis en aanvallend was Flamingo’s de bovenliggende partij. Van 16-8 werd de stand omgekeerd naar 16-12 met nog 10 minuten op de klok. Zat er dan toch nog een stuntje in?
   Helaas was het aanvallend wel op. Udiros was toch wel iets geschrokken en bracht enkele spelers uit het 1e team in. Hendrik kon middels een strafworp de stand op 17-13 brengen en met een vuurpijl in de laatste minuut werd de eindstand op 18-13 gebracht.

   Een slappe eerste helft, gevolgd door een sterke 2e helft die werd gewonnen. Genoeg aandachtvoer om mee te nemen naar het nieuwe jaar.
   In dit nieuwe jaar staat er 11 januari een thuiswedstrijd in Surhuisterveen op het programma omdat de hal bezet is in Buitenpost door een turnevenement....
   19.20 is de aanvang van deze wedstrijd tegen hekkensluiter de Waterpoort welke al hun wedstrijden kansloos wist te verliezen.
   2 punten worden daarom ook geeist in deze wedstrijd. It Fean 1 speelt in ons voorprogramma, dus een voltallig publiek word verwacht!

   Goals van vandaag werden gemaakt door: Hendrik Julia Sita allen 3. Johanan 2. Mariska en Lieuwe 1. (Lieuwe onehander!)

   Rest mij nog iedereen goede dagen te wensen en een sportief en Gelukkig Nieuwjaar!!!

   Groet,
   Peter Gerlsma

   ps: mijn oren suizen nog steeds van de karaoke auto op de terugweg. Mariska/Sita/Amanda/Rikst, stick to the job, die zangcarrière kan in de ijskast. Haha ;)