• Flamingo’s 3 heer en meester

Na de winst van vorige week, stond er weer een op papier ‘makkelijke’ tegenstander op het programma.
      Tfs uit Drachstercompagnie kwam op visite in Buitenpost.
      Tfs had de nodige logistieke problemen, omdat het vlaggenschip rond dezelfde tijd speelde en zelf al niet een grote selectie heeft.
      Het team werd daardoor aangevuld door spelers van het 3e team.
      Flamingo’s was op 1 speler na compleet.

De wedstrijd begon als een sprookje. Na 11 seconden wist André de 1-0 aan te tekenen en in seconde 58 lag de tweede er ook al in van André.
      Hierna was het een lange tijd stil. Flamingo’s verdedigde fel en pakte snel de ballen af, aanvallend was het wat te rommelig.
      Pas in de 10e minuut kon Jelle de score uitbreiden, waarna Martein en Sita met 17 minuten op de klok de stand op 5-0 brachten.
      Tfs ging niet goed met zijn kansen om en vooral inloopballen werden zonder de korf aan te raken gemist. Wel kwamen ze op 5-1.
      Martein en André wisten voor rust nog een keer te scoren en Tfs scoorde ook nog een keer wat de ruststand op 7-2 bracht.

Na rust was het Tfs die als eerste wist te scoren, maar Celine wist van afstand te scoren.
      Tfs bracht het gat nog eenmaal op 4, maar hierna kon Flamingo’s iets uitlopen.
      De grootste marge werd bereikt bij 15-6 en de wedstrijd was inmiddels wel gespeeld.
      In het laatste kwartier van de wedstrijd werden er nog 4 wissels ingevoerd.
      Wissel Bas wist zijn invalbeurt te bekronen met een afstandsschot.
      Flamingo’s liet het een beetje waaien en Tfs kon de stand nog wel iets dragelijker maken.
      Een 17-11 eindstand prijkte na het laatste fluitsignaal op het scorebord.

Een wedstrijd waarin veel kansen werden gemist, maar waar er veel strijd en passie werd geleverd. Vooral in het verdedigen in de eerste helft, want zeg nou zelf, 2 goaltjes tegen krijgen in 30 minuten is natuurlijk van grote klasse.
      Volgende week moet er echter uit een ander vaatje worden getapt.
      Udiros 2, naar mijn mening 1 van de kampioenskandidaten, moet worden bestreden in Nieuwehorne. Een pittig potje, maar een kans is er altijd.
      Na de winst van vandaag staan er 3 ploegen op plek 2, waaronder Flamingo’s en Udiros.

Scores: André 7, Martein 4, Jelle 2, Sita 1, Julia 1, Celine 1, Bas 1

Groet,