• Valse start zaalseizoen Flamingo’s 3

Na een knap veldseizoen, waar Flamingo’s 3 bovenin meedraait stond na een kleine rustperiode het zaalseizoen weer voor de deur.
      Waar op het veld werd aangetreden tegen de Parabool 5, stond nu Parabool 4 op het programma.
       Een ploeg die in 8 veldwedstrijden geen 1 punt wist te bemachtigen, dus die gebrand een klasse lager het zaalseizoen zou gaan aanvangen met betere resultaten.
      Flamingo’s zal er uiteraard alles aan doen om dit te voorkomen.

Beide ploegen begonnen erg aan elkaar gewaagd. Verdedigend zat het aan beide kanten pot dicht, dus het duurde 6 minuten voordat de eerste goal viel. Helaas aan de kant van de gasten.
      Er werd behoorlijk slordig gespeeld en Flamingo’s kwam moeilijk onder de druk uit van de Parabool. Toch wist Flamingo’s door Jelle en André een voorsprong te nemen.
      Deze voorsprong verdween helaas weer en langzaam kabbelde de wedstrijd richting de rust. Het gat werd niet groter dan 2 en met nog 3 minuten en 5seconden op de klok was de stand 5-6.
      Een time out werd genomen om de ploeg even weer op scherp te zetten. Met zo’n kleine achterstand de rust in gaan is prima, dus hou het dicht en kies je juiste kans uit.
      Dit advies werd helaas niet opgevolgd en door onzorgvuldigheid werd er gerust met een stand van 5-9.
      Dit was wel een psychisch knakje voor de ploeg, maar, nog geen man overboord, want er stond nog een helft te wachten.

In het begin van de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Wel kon de uitploeg uitlopen naar een 8-12 tussenstand.
      Op dit punt was het Flamingo’s die een nieuwe geest uit een flesje kon aanspreken.
      Met 2 doelpunten van André, een stip van Jelle en een eerste balcontact afstandsschot van Hendrik kwamen de ploegen weer gelijk met nog 10 minuten op de klok.
      Na de gelijkmaker was het helaas de Parabool die gelijk de aanval erna weer op voorsprong kwam.
      Flamingo’s had de ploeg uit Groningen bij de strot, maar verloor helaas weer een beetje zijn grip.
      Door meer risico te nemen, kreeg de Parabool wat meer ruimte en waar Flamingo’s zijn kansen mistte, wist de Parabool nog 2 keer te scoren.
      Een teleurstellende 12-15 prijkte als einduitslag op het scorebord.
      Een wedstrijd die in beide helften aan het einde helaas is weggeven. Nog iets scherper verdedigen en wat beter de kansen afmaken en zulke wedstrijden worden gewoon gewonnen.
      Strijd en passie hebben we genoeg laten zien, dus die punten gaan er zeker wel komen.
      Hopelijk op 30 november, wanneer Flamingo’s 3 mag aantreden tegen WWC 2 om 13.40 in Easterein.

Groet,
      Peter Gerlsma