/
  • Hoogkerk te sterk voor Flamingo’s

   Buitenpost – Voor een volle tribune liep de eerste thuiswedstrijd in sporthal de Swadde uit op een deceptie voor de KV Flamingo’s. Waar het tweede team de Hoogkerkers nog met ruime cijfers (21-13) had verslagen, ging het eerste team na een verdienstelijke eerste helft, uiteindelijk met 18-28 volledig het schip in.

   De start van Flamingo’s was veelbelovend. Uit een vrije bal opende Wieger van der Wolf de score. Na de gelijkmaker uit een strafworp, zorgde Daan Haverhoek met een prima schot voor 2-1. Langzamerhand bouwden de Buitenposter korfballers een aardige voorsprong op. Dankzij twee prima treffers van Elisabeth Leenstra werd de stand 6-3. 
   Hoogkerk ging niet bij de pakken neerzitten en hield mede dankzij een aantal strafworpen het gaatje klein. Tegen het einde van de eerste helft kwamen de Groningers sterk opzetten. Flamingo’s gaf te veel ruimte weg waar de schutters van Hoogkerk wel van wisten te profiteren. In de laatste minuut pakten ze met 11-12 voor het eerst een voorsprong in deze wedstrijd. Na de rust slaagde Flamingo’s er niet in het tij te keren. Nadat de achterstand was opgelopen tot 12-16 bracht een aantal wissels ook geen soelaas.   
   Een steeds beter schietend Hoogkerk liep langzaam weg naar een 15-22 voorsprong. Tijdens een kleine opleving met drie treffers, waaronder een fraai schot van Hendrik Land, kwamen de geelhemden terug tot 18-23.  In de laatste vijf minuten liet een ontketend Hoogkerk er echter geen gras meer over groeien en liep secuur schietend uit tot een 18-28 eindstand. 

   Scores Flamingo’s: Wieger van der Wolf (8), Elisabeth Leenstra (4). Hendrik Land (3), Thea Baas, Daan Haverhoek, Ronald Algra