• KV De Granaet pakt de volle winst tegen KV Flamingo’s

De laatste klap is een daalder waard en die was in deze wedstrijd voor de Dokkumers. Na een wedstrijd met meerdere gezichten kwam Flamingo’s in de eindfase net de kort waardoor De Granaet met 16-14  winnaar werd.

Dokkum - Het duurde lang voordat een van beide teams de korf wist te vinden. Uiteindelijk opende Arjan Visser in de vijfde minuut de score. Direct daarop schoot Wieger van der Wolf van afstand raak, 0-2.  De Granaet kwam weer langszij, maar het sterker startende Flamingo’s wist opnieuw uit te lopen. Met een onderhandse treffer bracht Elizabeth Leenstra de stand op  3-5.
      Langzaam kwam De Granaet beter in haar spel.  Nadat Hendrik Land met een afstander nog voor de 5-6 had gezorgd, trokken de blauwhemden tegen het einde van de eerste helft de wedstrijd naar zich toe. Er werd gerust met een 7-6 tussenstand.

De Granaet kwam  sterk uit de kleedkamer en stoomde door naar een maximale voorsprong van 13-8. Flamingo’s coach Gerjan Gorter greep in met een aantal wissels. Met nog een kwartier te gaan, ging het weer lopen bij de korfballers uit Buitenpost.
      Vlak voor tijd zorgde Wieger van der Wolf met een perfect afstandsschot voor 15-14. Met nog twee minuten te gaan leek nog van alles mogelijk voor de geelhemden. Met aanvallend balbezit in de laatste minuut werd gezocht naar de verlossende opening.
      Dit werd echter niet goed uitgespeeld. Na een te kort schot, in de daarop volgende tegenaanval, scoorde De Granaet 16-14, waarna de wedstrijd ook direct voorbij was.  Een hectisch en spannend slot van een duel dat moeizaam op gang kwam.

Scores Flamingo’s: Wieger van der Wolf (5), Elizabeth Leenstra (3), Hendrik Land (3), Joukje Stuursma, Marrit Postma, Arjan Visser.