• G-team in actie in Leeuwarden

Door verschillende oorzaken verscheen het G-team maar met vier spelers aan de start op het G-toernooi in Leeuwarden. En dat terwijl er zes wedstrijden moesten worden afgewerkt! Onze toppers moesten dus stevig aan de bak. Maar Albert, Trijnette, Henk en Dirk waren van plan om hun huid duur te verkopen en daar slaagden ze prima in.

Wedstrijd 1 ging tegen Emmeloord 1. Het was ontzettend spannend. Tot een paar seconden voor het einde van de wedstrijd hielden onze geelhemden moedig stand, maar toen wist Emmeloord toch nog een doelpunt te scoren. Balen natuurlijk. Maar veel tijd om bij de pakken neer te zitten was er niet; er moest meteen worden aangetreden tegen Emmeloord 2. En ook nu was het weer spannend. De ploeg uit de polder nam een 2-0 voorsprong, maar Albert, Trijnette, Henk en Dirk knokten voor wat ze waard waren en door goals van Albert en Trijnette werd er toch nog een gelijkspel uit het vuur gesleept. De derde wedstrijd ging tegen SIOS. De beide teams hielden elkaar keurig in evenwicht: 0-0. Vervolgens moest er gespeeld worden tegen Oerterp. Met een snelle worp verraste Henk vriend en vijand en gooide de bal door de korf. Oerterp scoorde ook eenmaal, dus opnieuw een gelijkspel.

Leeuwarden 1 verscheen vervolgens binnen de lijnen. Vanwege een pijnlijk been moest Dirk deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan maar gelukkig waren er twee spelers van SIOS bereid om elk een helft met Flamingo’s mee te spelen. Albert zorgde voor een 1-0 voorsprong en gastspeler Douwe van SIOS bepaalde de eindstand op 2-0. Met Dirk weer in de gelederen werd het toernooi afgesloten met een wedstrijd tegen Leeuwarden 2. En ook dit was weer een spannende pot. Leeuwarden kwam op 1-0 en nu was het Albert die in de laatste seconde van de wedstrijd de 1-1 er in schoot. Met 1 keer verlies, 1 keer winst en vier gelijke spelen waren spelers en begeleiders dik tevreden en de patat na afloop smaakte dan ook opperbest!

Griet de Vries