• 26-10-2019: Flamingo’s 3 laat koppositie liggen

Na een moeizame overwinning vorige week op Noordenveld 2 (10-7) stond vandaag de kraker tegen Oerterp 2 op het programma.
      Op de ranglijst staat Oerterp 1 punt hoger dan Flamingo’s.
      Bij winst zou Flamingo’s wederom een plekje stijgen en lag de koppositie weer in het vizier.

Flamingo’s begon sterk aan de wedstrijd en nam al snel een 3-0 voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar toch kwam Oerterp wat meer in de wedstrijd.
      Door de zeer harde wind was het korfballen lastig en kansen werden veel gemist aan beide kanten. Oerterp kwam telkens verder terug en wist na de 4-4 zelfs de ruststand op 4-6 te zetten.

Flamingo’s had het zwaar, maar ging vol goede moed weer het veld in. De achterstand kon helaas niet worden verkleind en de tijd werkte in flamingo’s nadeel.
      Bij een 8-10 stand floot de  scheidsrechter af. Veel woorden willen hier verder niet aan vuil maken, maar de scheidsrechter drukte een grote stempel op deze wedstrijd.

Door de winst van de Parabool tegen Quick, mag Oerterp zich Herfst Meister noemen. Flamingo’s 3 vinden we terug op een 4e plaats met 5 overwinningen, 1 gelijkspel en 2 verloren wedstrijden en dus 11 punten..... ohnee, we hebben 1 minpunt, dus 10 punten.
      De degradatiestreep ligt een mooi stuk lager, dus kan Flamingo’s volgend jaar gewoon weer om hoog kijken.
      Nu eerst tijd voor de zaal.

Groet,

Peter Gerlsma