/
  • 19-10-2019: Flamingo’s 1 pakt punten tegen Roreko

   Buitenpost - Ondanks een redelijke start keek Flamingo’s bij de rust tegen een achterstand aan. Gelukkig werd er na de rust uit een ander vaatje getapt. Dankzij heel veel inzet dwongen de geelhemden een 14-12 overwinning af.

   Na het dramatisch verlies van vorige week moest Flamingo’s om nog enigszins mee te doen voor de prijzen winnen van Roreko uit De Wijk bij Meppel. De van een blessure teruggekeerde Wieger van der Wolf gaf met twee rake afstandsschoten meteen het goede voorbeeld. De Drenten kwamen snel terug tot 2-2 waarna Elizabeth Leenstra met twee treffers de stand op 4-2 bracht. Nadat Wieger van der Wolf voor 6-3 had gezorgd, kende Roreko met vooral scorende dames een sterke fase en liep uit tot een 6-9 voorsprong. Wat Flamingo’s ook probeerde de bal draaide uit of over maar niet door de korf. Vlak voor de rust was Hendrik Land nog wel trefzeker, waardoor de teams met 7-9 konden gaan rusten. Flamingo’s kwam sterk uit de kleedkamer. Herman Pilat schoot als eerste raak, waarna de Buitenposters met een serie treffers uitliep tot 11-9. De wedstrijd verharde enigzins, met een klagend Roreko dat veel ballen mee kreeg. Dichterbij dan 12-11 kwamen de Wijksters echter niet. Met nog 5 minuten te gaan scoorde Joukje Stuursma uit een afvallende bal een hele belangrijke treffer, 13-11. Toen de ingevallen Ronald Algra van afstand ook nog met scherp schoot, was het gedaan voor Roreko. Het werd nog 14-12 maar de verdiende overwinning van Flamingo’s, dat nu weer omhoog kan kijken, kwam niet meer in gevaar.

   Scores Flamingo’s: Wieger van der Wolf (5), Elisabeth Leenstra (2), Joukje Stuursma (2), Marrit Postma, Hendrik Land, Tjerk Hamstra, Herman Pilat, Ronald Algra.