• 12-10-2019: Parabool 5 - Flamingo's 3

Mooi potje korfbal!

Langzaam aan kruipt Flamingo’s richting het einde van het veldseizoen.
      Het word allemaal wat kouder, de klad komt er hier en daar een beetje in en misschien duurt het allemaal wel wat te lang. En dan spelen we ook nog eens 8 i.p.v. 7 competitiewedstrijden voor de zaal....
      Maar dat mag de pret allemaal niet drukken!
      Want Flamingo’s 3 speelt mooi korfbal en boekt prima resultaten.
      Vandaag een wedstrijd tegen de studentenploeg uit Groningen.
      Altijd een lastige tegenstander voor Flamingo’s. Flamingo’s heeft altijd veel strijd en passie tijdens het spelletje, maar de Parabool idem dito.
      Op de ranglijst staat de ploeg uit Groningen 1 puntje achter Flamingo’s, dus deze wedstrijd gaat om een plekje op de ranglijst. Wil Flamingo’s bij de bovensten aanblijven haken, dan moet er een resultaat worden behaald.

Al om 12.30 startte de wedstrijd. En jawel, het heeft even geduurd, maar Amanda scoorde met een prachtig mooi afstandsschot de wedstrijd open.
      Flamingo’s stond vol onder druk en de Parabool was scherper in zijn aanvallen. De 0-1 voorsprong veranderde daardoor ook in een 3-1 achterstand.
      Flamingo’s drong  wel aan, maar zag de Parabool uitlopen tot maximaal 3 doelpunten.
      Vlak voor rust wist Flamingo’s het gat toch wat te dichten en door de 8-7 van Jelle, was er nog geen vuiltje aan de lucht.

In de tweede helft was het wederom Jelle die middels een strafworp de ploegen weer gelijk zette. De wedstrijd ging gelijk op, maar Flamingo’s kwam steeds wel op een kleine achterstand.
      Op 12-12 pakte Flamingo’s door André eindelijk een voorsprong naar 12-13, maar de Parabool gaf gelijk antwoord en wist wederom telkens op voorsprong te komen.
      Na de 15-15 liepen de studenten uit naar 17-15.
      De spanning was om te snijden en Flamingo’s rechtte zijn rug.
      André wist de ploegen weer gelijk te brengen en de laatste 4 minuten gingen in.
      Niet lang na de gelijkmaker kreeg Flamingo’s een afstandsschot tegen en het einde van de wedstrijd was in zicht.
      Met 2 minuten op de klok versierde Flamingo’s echter een strafworp en deze werd koelbloedig afgemaakt door Aaltsje.
      In de laatste minuten zat er nog een winstpartij in, maar kon Flamingo’s ook nog verliezen. Gelukkig liep het klokje van de scheids gelijk met die van Flamingo’s coach Peter en floot hij de wedstrijd af.
      Een zwaarbevochten puntje, maar zeker niet onterecht.
      Volgende week een wedstrijd tegen Noordenveld.
      Een wedstrijd die moet worden gewonnen.
      Door het verlies van Quick in de poule is er nog steeds uitzicht op de eerste plek.

Groet,

Peter Gerlsma