/
  • Flamingo’s wint gemeentederby van Olympia

   Twijzel – Onder ideale omstandigheden was Flamingo’s aanvankelijk de bovenliggende partij. Olympia gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich halverwege de tweede helft terug tot een gelijke stand. De Buitenposters herpakten zich net op tijd en liepen uit naar een 17-19 overwinning.

   De openingstreffer was in deze derby van Noord-Achtkarspelen voor Olympia, maar daarna was er een sterke fase van de geelhemden. Vooral dankzij drie treffers van Tjerk Hamstra werd een voorsprong van  2-5 gepakt. Met veel inzet kwam Olympia terug tot 5-6. Marrit Postma vond tweemaal de korf , waarna Herman Pilat met een afstander de 6-9 op het scorebord zette. 
   Nadat de teams lange tijd zeer aan elkaar gewaagd waren, slaagden de Twijzelers er toch weer in dichtbij te komen tot 8-9.
   Toen de pauze in zicht kwam, toonden de Flamingo’s echter een sterke fase. Hendrik Land scoorde fraai vanuit de rebound en Elisabeth Leenstra schoot eveneens met scherp, waarna Martein Visser met een inloopactie de ruststand op 9-13 bracht. 

   Olympia kwam sterk uit de kleedkamer.  Ondanks een gemiste strafworp knokten de Twijzelers zich terug tot 15-15 .
   Scheidsrechter Wigele de Haan floot een prima pot en zorgde voor rust wanneer de emotie te hoog opliep. Met nog 10 minuten te gaan wist Flamingo’s de goede vorm van voor de rust  terug te vinden. Met een sterke inloopactie zorgde Thea Baas voor 15-16. Daarna bleef Flamingo’s aan de goede zijde van de score. Topschutter Hendrik Land bracht met een schot van afstand de stand op 16-19. Olympia probeerde nog aan te zetten, kwam tot 17-19, maar de tijd was te kort om het verlies in deze boeiende korfbalwedstrijd te voorkomen.

   Scores Flamingo’s:  Hendrik Land (5), Tjerk Hamstra (4), Elisabeth Leenstra  (2), Marrit Postma (2), Martein Visser (2), Herman Pilat (2), Thea Baas, Joukje Stuursma