• Regen wind en een ouderwets grasveld deren Flamingo’s 3 niet

De verste uitwedstrijd van dit seizoen stond op de kalender.
      Thrianta uit Hoogeveen is de rode lantaarndrager en zal de degens moeten kruisen met Flamingo’s 3, welke in een prima vorm steken.
      Na een uurtje in de auto in wind en regen kwamen we aan bij een perfect strak grasveldje in Hoogeveen.
      Het veld werd net neergelegd en Flamingo’s zocht eerst de kleedkamers op.
      Na een peptalk, kwam de ploeg een kwartier voor de wedstrijd uit de kleedkamers om te beginnen aan zijn warming up. Een blik op de buienradar deed blijken dat er wel eens wat regen zou kunnen komen....
      Maarja, dat maakt niks uit.

14.00 begonnen we aan de wedstrijd.
      Het was allemaal wat aftasten in het begin, maar het was Flamingo’s die middels Celine op voorsprong kwam. Niet snel erna scoorde Thrianta ook.
      Aaltsje zette de uitploeg weer op voorsprong en hierna stokte de scores ietwat.
      Sporadisch wist Flamingo’s te scoren en Thrianta, tsja, die speelde niet zo goed.
      Na de 1-5 en nog 8/9 minuten op de klok ging het even snel.
      Flamingo’s wist uit te lopen naar een 1-9 ruststand en werden de kleedkamers opgezocht.
      In de rust was er voor de coach weinig te zeggen. Verdedigend stond het als een huis, aanvallend was het sterk, dus zo doorgaan!

Na de rust begon Thrianta wat feller, maar speelde nog steeds niet erg goed.
      Flamingo’s liet hier en daar de touwtjes wat vieren, wat resulteerde in wat meer goals tegen. De buienradar hield zijn woord en de regen die was voorspeld viel het grootste gedeelte van de tweede helft uit de lucht.
      Dit had wel wat invloed op de scores.
      Na de 6-14 kon Flamingo’s in de laatste droge 5 minuten van de wedstrijd het verschil nog wat groter maken.
      Hendrik bepaalde middels een kleine kans de einduitslag op 6-17.
      Thrianta droop wat gedesillusioneerd af en Flamingo’s vierde zijn 3e overwinning.

Scores van vandaag:
      Celine 3, Aaltsje 3, André 3, Hendrik 2, Johanan 2, Douwe, Jelle, Marjanne en invaller Harm 1. ( Harm scoorde met zijn eerste schot! Lekker bezig!!! )

Groet,
      Peter Gerlsma