• Flamingo’s 3 is lekker bezig

Na vorige week een dikke uitslag neer te hebben gezet tegen Thrianta, kwam nou laagvlieger de Wâlden 5 op bezoek op sportpark de Swadde.
      Wederom een wedstrijd die moest worden gewonnen.
      Maar elke wedstrijd moet je niet onderschatten, dus er moest weer scherp worden gespeeld en gestreden voor de 2 punten.

Op de dag van de scheidsrechter floot dhr L.Klooster om 16.57 de wedstrijd in.
      Hendrik, vandaag lekker op schot, scoorde de eerste van de dag.
      Tot 4-4 liepen de ploegen gelijk op, met Flamingo’s telkens op voorsprong. Hierna sloeg Flamingo’s 3 een gaatje van 3 door doelpunten van Hendrik (2x) en Johanan.
      De wedstrijd bleef een wedstrijd, want de Wâlden scoorde zo nu en dan wel wat mee, maar datzelfde deed Flamingo’s ook.
      Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 10-7 ruststand.

Na de rust was het de Wâlden die binnen 10 seconden wist te scoren.
      Flamingo’s 3 was sterker dan de tegenstander, maar kon dit in de stand nog niet echt uitdrukken.  Wel liepen de geelhemden iets uit en was een overwinning wel in de pocket. Op 14-10 scoorde Hendrik zijn 6e doelpunt en dus de 15-10.
      Het publiek zag het voor de Wâlden niet meer gebeuren en stond luidkeels te supporteren. Dit gaf Flamingo’s nog wel een boost wat in de score nog wel wat verandering bracht.
      Met het laatste doelpunt van André konden de handjes op elkaar voor een 19-12 einduitslag.
      Een prima overwinning, wat Flamingo’s op een 2e plaats brengt in de rangschikking.

Volgende week staat er weer uitwedstrijd op het programma. De Parabool 5, iets hoger ingeschat dan de Wâlden 5, zal worden bestreden in Groningen.
      Een pittig potje dus voor Flamingo’s waar al om 12.30 zal worden ‘afgetrapt’.

Scores van vandaag:
      Hendrik 6, André 5, Johanan 4, Aaltsje 2, Celine 1 en Julia 1.

Groet,
      Peter Gerlsma