• Er gaat niets boven Flamingo’s 3 bovenin Groningen

Zaterdag 21 September 15.25 sportpark de Swadde.
      Het moment dat Flamingo’s 3 vertrok voor zijn reis richting het Grunninger land.
      Grijpskerk, Zuidhorn, Groningen en dan een stukje naar boven zou je denken als je in Winsum aan zal komen.
      Maar helaas... ergens na Grijpskerk ging de richtingaanwijzer van Johanan ineens naar links. Hendrik was inmiddels al aan de horizon vertrokken met zijn blauwe bolide, dus volgde de Herman mobiel met chauffeur Amanda de ‘rode auto’.
      Wie van vergezichten houd, was dit een prachtige route. Wie niet van kleine weggetjes houd, nog een narcose in zijn lijf heeft en het liefst zelf rijd was het een verschrikking.
      Het gaspedaal was gelukkig niet tot het metaal ingedrukt, dus met een licht hoofd en kleine buikkrampjes, kwamen we aan in Winsum. Volgens Amanda het gehucht Winsum, maar dit is niet geheel waar.
      Een kleine blik op Wikipedia laat zien dat er 7430 mensen wonen, er een trein rijd en dus eigenlijk zelfs groter is dan Buitenpost, maar lang niet zo mooi.
      In de auto werd er al gesproken dat dit dat veld was, waar je zo ver weg van moet parkeren. Ondergetekende zag dit al niet helemaal zitten en waarschijnlijk heeft Dwa dit ook aangekaart in zijn ideeënbus.
      Want toen we aankwamen was er een spiksplinter nieuw parkeerterrein naast de accommodatie aangelegd.
      Ideaal natuurlijk!!!
      Ook het grote veld, wat nog vers in het geheugen lag, was nieuw belijnd met kleinere vakken. Yes! Niet zo’n eind lopen.
      ‘S middags hadden de junioren van Flamingo’s de eerste slag al gewonnen van Dwa A1. Nu, 17.00, de beurt aan Flamingo’s 3.

Flamingo’s had een grote delegatie meegenomen naar Winsum, liefst 12 spelers en speelsters namen plaats aan bet spelletje.
      Dwa had een redelijk jonge ploeg, met een mix van geslepen spelers en wat minder ervaren spelers. De ploeg was op meerdere plaatsen gewijzigd dan de ploeg waar we vorig jaar in de zaal een gelijkspel behaalden.
      Qua plaats op de ranglijst stond Dwa, door het - punt van Flamingo’s een treetje hoger dan Flamingo’s middels 1 overwinning.
      De ploegen waren in de eerste helft behoorlijk aan elkaar gewaagd.
      Qua kansen deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder en het was Dwa die op een 1-0 voorsprong kon komen. De trend dat Julia het eerste doelpunt ging maken werd doorbroken door Aaltsje die de ploegen gelijk zette.
      Tot 3-3 liep het gelijk op, maar door net een klein beetje ruimte dat telkens werd gegeven, kwam Dwa op een 5-3.
      Johanan benutte 2 strafworpen, maar toch kwam Dwa weer op voorsprong.
      Tijd voor een time out. Aansluiten bij het verdedigen en zelf beter omgaan met je kansen was het advies. Gelijk na de time out scoorde Dwa weer, maar door een mooie 4e mans actie van Marjanne en een afstandsschot van Johanan gingen de ploegen rusten met een 7-7 tussenstand.

In de rust werd besproken dat we nou toch echt wat scherper moesten zijn. Verdedigend iets meer sluiten en aanvallend iets beter de juiste mensen uitspelen.
      Ook reboundend moest er wat meer energie in worden gestoken.

In de tweede helft leverde het rustpraatje gelijk vruchten af.
      Het gelijke spel van de rust veranderde in een 7-10 tussenstand en na een tegendoelpunt liepen de Buitenposters uit naar een 8-14 stand.
      De overwinning kon Flamingo’s eigenlijk niet meer ontgaan, maar Dwa kwam nog even terug tot 11-15.
      Door een strafworp van André, was de wedstrijd wel gespeeld, en het laatste doelpunt van Dwa was voor de statistieken.
      In de tweede helft kwamen alle wissels ook nog binnen de lijnen en hebben we met 12 man sterk en het aanwezige publiek (Sita, tevens notuliste, Inez, Ronald en het zusje en de moeder van Marjanne) deze overwinning binnen gesleept.
      Een erg knappe overwinning en de beste wedstrijd tot nog toe.
      Volgende week wacht de tweede verre uitwedstrijd.
      Thrianta uit Hoogeveen zal de degens kruisen met Flamingo’s 3.
      Thrianta bezet de laatste plaats in de competitie en moest al 61 doelpunten incasseren.
      Voor Flamingo’s dus zaak om het doelgemiddelde op te krikken, maar elke overwinning is van harte welkom.

Groet!
      Peter Gerlsma