• Dipje en het missen van kansen nekt Flamingo’s 3

Na een knappe overwinning vorige week tegen Oerterp 2 stond de eerste thuiswedstrijd op het programma.
      Het nieuwe Quick/V en V kwam op bezoek op sportpark de Swadde.
      De gefuseerde clubs kunnen putten uit een groot aantal spelers, waardoor Flamingo’s 3 een sterke tegenstander kon verwachten.
      Met dit gegeven begonnen beide ploegen onder leiding van Jan Teye aan de wedstrijd.

Net als vorige week was het Julia die het eerste doelpunt kon aantekenen.
      Ook Quick wist te scoren en zelfs op voorsprong te komen.
      Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar vele kansen werden helaas om zeep geholpen. Wel was het Flamingo’s die toch beter kon omgaan met zijn kansen en de 1-2 achterstand werd veranderd in een 4-2 voorsprong.
      Wederom kwam er een periode waar de kansen niet werden afgemaakt en net als in het voetbal, waar jezelf niet weet te scoren, doet de tegenstander dat dan wel. De kleine voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en de nodige frustraties kwamen naar boven.
      Dit speelde onze tegenstander in de kaart en de ruststand werd bepaald op een 4-8 achterstand.

In de rust werd er even goed gepraat en vielen er hier en daar wat harde woorden.
      Eigenlijk iets wat na een wedstrijd moet gebeuren, maar na de korte pauze stonden alle neuzen weer redelijk dezelfde kant op.
      De tussenstand was nog niet onoverkoombaar.

Na rust was het helaas Quick die de eerste 2 doelpunten wist te scoren en het verschil op 6 bracht.
      Na enkele wissels pakte Flamingo’s de draad weer op en het gat werd verkleind naar 8-10.

Dit was het moment dat Flamingo’s had moeten doorpakken, maar waar Flamingo’s zijn wissels had, had de tegenstander deze ook.
      Na de 9-13 wist Aaltsje met een afstandsschot en een inloopbal de ploegen nog op 11-13 te zetten, maar was er te weinig tijd om nog dichterbij te komen. Quick wist nog wel te scoren en de eindstand op 11-14 te zetten.
      Helaas een verliespartij voor Flamingo’s waar de wedstrijd in de staart van de eerste helft is weg gegeven.
      Omgaan met verlies en minder goede wedstrijden is iets waar dit team nog aan moet werken ( ook ondergetekende ).
      Wel overtuigd deze emotie van een grote winnaarsmentaliteit en passie voor onze mooie sport.

Volgende week weer een uitwedstrijd op het programma.
      Dwa 2 is de tegenstander in het hoge noorden van Groningen.
      Draad weer oppakken en een mooi resultaat neer zetten is de doelstelling!
      Bedankt voor het vele support deze wedstrijd!!

Groet!
      Peter Gerlsma