• Deinum MW1 - Flamingo's MW1

In de schaduw van Leeuwarden werd er in het ijskoude Deinum om 20:00 uur begonnen aan de wedstrijd tussen het plaatselijke midweek team en het sterrenensemble van de Flamingo's. Met het verwachtte krachtsverschil tussen beide teams in het achterhoofd gaven we de eerste 2 goals cadeau aan onze tegenstanders.

Daarna werd het tijd voor onze vedettes om te laten zien wat ze konden. Met een ver afstandschot, waarbij de bal na 3x stuiteren op zowel de voor als achterkant van de korf eindelijk de afslag tot doelpunt had gevonden, bracht Emiel de stand op 2-1. Deze prachtige goal vond Emiel zelf nog niet mooi genoeg waarna hij besloot het publiek een nog mooiere goal te geven. Met een uitstarter die korfloos door het mandje viel werd de 2-2 gemaakt.

Als we in dit tempo door zouden gaan was de spanning natuurlijk totaal uit de wedstrijd, dus besloten we de tegenstanders een goaltje en een strafworp cadeau te geven. Deinum besloot echter zelf de strafworp over de korf te gooien. Waardoor het 3-2 bleef. Zoals de ervaren korfballers onder ons wel weten komt dan de oeroude korfbalwet naar boven... Wordt er niet aan de ene kant gescoord, dan gebeurd het wel aan de andere kant. 3-3 door een afstandschot van Janco.

Daarna volgde er enkele minuten waarin plaatsfouten, gemiste kansen en slordig spel vertoont werd. De afstandsgoal van Emiel (mooie grote stap naar achteren met rechts) was het enige moment wat de moeite waard was in deze verspilde 15 min. (3-4)

Na zo'n hectische fase besloot de scheidsrechter dan ook maar voor de rust te fluiten.

Uw verslaggever was inmiddels wel toe aan wat warms en besloot een bakje thee te gaan halen in de kantine van het gloednieuwe complex. Zo nieuw dat hij de weg niet kon vinden, met als gevolg dat de eerste 5 min van de tweedehelft gemist werden. En u raad het al... Precies in deze 5 minuten werd er aan de lopende band gescoord.
      5-9... Tsja, bijzijn is meemaken zeggen ze altijd , wilt u weten wat er gebeurd is en wat voor wonderdrankjes er in de rust genuttigd werden? Vraag het de spelers zelf!

We pakken de draad dus op bij een 5-9 stand, uw verslaggever kreeg inmiddels gezelschap van een 2e supporter.. Een spitsmuis wist ook de weg te vinden en samen met dit schattige diertje zag ik het mooiste doelpunt van de wedstrijd plaatsvinden. Een prachtige ouderwetse doorloper van Emiel belandde veilloos door de korf. Energie voor nog zo'n actie had hij niet meer.. Dus besloot uw topscoorder maar van ver de 5-11 erin te schieten.

5-12 was een herhaling van de eerste goal, de mooiste om te scoren... De verschrikkelijkste om tegen te krijgen. Via de voorkant van de korf schoot de bal de lucht in, Deinum lachte al..mis, maar neehoor het effect aan de bal, meegegeven door Janco, zorgde ervoor dat de bal uiteindelijk toch in de korf stuitte zodat het 5-12 werd.

Na 2 goaltjes van Deinum was het weer de beurt aan Emiel met een afstandschot. Ook Janco haalde een schotpercentage waar menig league speler jaloers op zou zijn. Dus direct na de vakwissel bracht hij de score op 7-14.

Geertina vond het wel welletjes tussen al dat scorend geweld van beide mannen en besloot eens haar oude vertrouwde steun plekje te verlaten en zelf de bal te scoren 7-15. Maar later bleek dit ook de laatste goal te zijn van de formatie uit Buitenpost. De laatste 10 minuten brachten, op een blokje van Elina én een gemiste onehander van Emiel na, niets noemenswaardig meer.

Einduitslag: 9-15

Jesper van Haastrecht