• Flamingo's 3: van -1 naar +1

Eindelijk.

Na weer een lange voorbereiding met de nodige UPS en Downs staat de veldcompetitie ‘19/‘20 weer ter beginnen.
      De eerste tegenstander in deze competitie was Oerterp/Vkc 2.
      Een tegenstander die Flamingo’s vorig jaar ook trof in de competitie. Een winst en een verliespartij konden worden aangetekend.
      De verliespartij was, net als vandaag, op het veld in Ureterp. Een groot kunstgrasveld ingestrooid met ‘prachtig’ zand en de oude belijning. (Gelukkig zijn we daar over 2 jaar vanaf).
      Bij het vertrek ging het al even mis. Het Appje van Douwe dat hij 12.44 op het station zou staan, kon Douwe helaas niet waarmaken. Gelukkig na wat speurwerk fikste hij toch nog vervoer en kon gelukkig iets voor de wedstrijd aansluiten. Dit kostte Douwe helaas wel zijn basisplekje.

Met nog een beste bui vlak voor de wedstrijd, startten beide teams om 14.00 de wedstrijd.
      Met dezelfde scheidsrechter als vorig jaar was het Oerterp die op een 1-0 voorsprong kwam. Het tegendoelpunt liet niet lang op zich wachten en Julia wist het eerste doelpunt van Flamingo’s 3 in deze competitie aan te tekenen. Hendrik wist na de vakwissel Flamingo’s op voorsprong te zetten.
      De wedstrijd ging tot 5-5 gelijk op en de ploegen deden weinig voor elkaar onder. Wel werden er veel kansen gemist, maar dit was aan beide kanten wel zo.
      Vlak voor rust wist Oerterp met 2 doelpunten een klein verschil te maken.
      Met nog 4 minuten te gaan in de eerste helft was de eerste time out een feit.
      Er werd gehamerd dat dit verschil niet groter moest worden, want anders zal het heel lastig gaan worden.
      Hier werd gelukkig aan voldaan en met nog een raak schot van André gingen de ploegen met een magere 7-6 ruststand naar de kleedkamers.

Na rust was het wederom André die van afstand de ploegen weer gelijk kon brengen.
      Dit was het moment waar Oerterp zijn eerste spelers weer ging inbrengen. Net zoals vorig jaar speelde Flamingo’s 3 weer tegen spelers van Oerterp 1 met de nodige kwaliteiten. Maar deze keer zouden we ons hierdoor niet laten intimideren.
      Dat het een kwaliteitsverbetering was, was snel duidelijk.
      Oerterp kon wederom een 2 doelpunten voorsprong pakken.
      Flamingo’s bracht ook zijn wissels in en de ingevallen Douwe zette zijn invalbeurt kracht bij door gelijk 2 keer te scoren. Hendrik wist zelfs de ploeg uit Buitenpost weer op voorsprong te zetten.
      Met wederom een invalbeurt van een 1e speler van Oerterp kwam Oerterp weer gelijk in de stand. André wist Flamingo’s van afstand weer op 10-11 te zetten en Oerterp begon hem nou wel te knijpen. Na wederom een paar wissels kwamen de ploegen toch weer gelijk te staan.

Het scenario van vorig jaar leek zich weer te gaan afspelen. Ook de strafworpen die vorig jaar gul werden gegeven in de staart van de wedstrijd voor Oerterp werden nu ook weer gegeven.
      Maar gelukkig was de druk bij Oerterp ook aanwezig en wisten ze beide strafworpen niet te verzilveren.
      Jelle, die 7 minuten voor het einde van de wedstrijd in was gevallen wist in de laatste minuut de bevrijdende 11-12 door een inloopbal te scoren.

Met goede verdedigende druk en een rustige aanval wist Flamingo’s de resterende tijd vol te spelen en kon er met een overwinning op de valreep feest gaan worden gevierd.
      Door het min punt waar Flamingo’s mee was begonnen, kon er nou een plus punt worden bijgetekend in de stand.
      Een goed begin voor Flamingo’s 3!

Volgende week alweer een wedstrijd. Quick/v&v 3 komt om 17.00 sportpark de Swadde bezoeken. Quick wist ook zijn eerste wedstrijd te winnen, dus het beloofd weer een spannend potje te worden.
      Kom gerust eens kijken en supporteren.
      Verder danken wij nog de meegereisde supporters voor hun support, nou, het was maar 1. ( bedankt Inez!!! )

Groet,

Peter Gerlsma