• Het laatste loodje!

Vandaag de 14e en laatste wedstrijd van het seizoen.
      Tegenstander van vandaag was DTG uit Wijckel.
      Het was nog even de vraag als de tegenstander wel zou komen, want ze hadden gemeld dat ze geen team op de been konden krijgen en of wij doordeweeks konden spelen. Hier zijn wij niet in meegegaan en afgelopen zaterdag kwam DTG 2 met 10 man sterk richting Buitenpost. ( het bleek dus toch te kunnen )
      DTG kon nog degraderen, dus ze waren ook wel genoodzaakt om te komen.
      Voor Flamingo’s was een treetje op het ere podium nog realiseerbaar.

Na een uur lang regen, waarin uiteraard wel een warming up werd gedaan begon de wedstrijd tijdens een miezerig buitje.
      Scheidsrechter Albert de Vries, ook nog jarig vandaag, besloot gewoon in te fluiten. Want korfbal met een klein buitje moet gewoon doorgaan.
      DTG startte furieus en Flamingo’s werd op alle fronten overklast. De felheid die het team uitstraalde was iets wat bij Flamingo’s afwezig was.
      De tussenstand liep op naar 0-3, waarna Jelle namens Flamingo’s kon tegen scoren.
      AndrĂ© bracht Flamingo’s weer iets dichterbij, waarna DTG weer uitliep naar een 2-6 tussenstand.
      Tijd voor coach Peter om een time out aan te vragen. Er moest meer strijd worden geleverd als er nog een resultaat wou worden geboekt.
      Dit advies nam de ploeg ter harte en de ruime achterstand werd weg gepoetst waardoor de ploegen met een 6-6 de kleedkamers konden opzoeken.

Na rust was het DTG dat telkens een 1 punt voorsprong kon pakken.
      De goals waren erg schaars in de tweede helft en de wedstrijd leek uit te lopen op een gelijkspel.
      Door een klutsbal onder de korf, kon Jelmer de bal op 2 meter van de korf oprapen en koelbloedig scoren.
      De enigste voorsprong in de wedstrijd bleek de winnende voorsprong te zijn.
      Een magere 10-9 eindstand was het resultaat.
      Een zuur verlies voor DTG in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.
      Maar mooi voor Flamingo’s die door andere uitslagen in de poule het derde schavot van het podium kon betreden.
      Een prima seizoen voor Flamingo’s waar de doelstelling ruimschoots werd gehaald.

Tijd voor de welverdiende rust en na de zomer weer een nieuw en fris seizoen voor de boeg. De doelstellingen zullen wederom hetzelfde zijn voor Flamingo’s 3 die het best tot hun recht komen in deze reserve 3e klasse.
      Wie weet zit er nog eens een kampioenschap in!

Bedankt voor alle support en de spelers voor het leuke en gezellige seizoen!

Groet!
      Peter Gerlsma