• G-team naar de Special Olympics in Groningen!

Op 15 juni stonden de Special Olympics Regionale Spelen in Groningen op het programma, een tweejaarlijks gebeuren waar Flamingo’s al een aantal keren aan heeft deelgenomen. Om kwart voor acht ’s ochtends vertrok het G-team, bestaande uit Hendrika, Trijnette, Albert, Harm en Piet uit Buitenpost. Het weer werkte niet echt mee.
      Daardoor vielen de startactiviteiten op het feestplein letterlijk in het water, maar de openingsceremonie was in een grote hal en die kon gewoon doorgaan. Na het hijsen van de vlaggen, het afleggen van de eed en het ontsteken van de Olympische Vlam kon om 11 uur worden begonnen met de wedstrijden. Gelukkig knapte het weer toen op.
      Flamingo’s moest in de poulefase tegen Stadskanaal, ROG en Oerterp 3. Alle keren startten onze geelhemden goed.
      Tegen Stadskanaal werd zomaar een 2-0 voorsprong genomen door goals van Hendrika, maar helaas lukte het niet om de voorsprong vast te houden: Stadskanaal won met 2-3.
      Tegen het sterke ROG werd een 1-0 achterstand weggepoetst door Albert en Hendrika, maar ook nu lukte het niet om de winst te pakken. Rog won met 2-4.
      Tegen Oerterp 3 zorgden Trijnette en Hendrika voor een 2-0 voorsprong en nu lukte het wel om voor te blijven. Oerterp kwam nog wel op 1-2, maar daar bleef het bij.
      In de kruisfinale om de plaatsen 5 en 6 was Oerterp 2 de tegenstander.
      Dat team bleek een maatje te groot voor onze geelhemden. Het werd 6-2, waarbij Albert en Hendrika elk een doelpunt maakten.
      Met dit toernooi sloot het G-team seizoen 2018-2019 af.

Na de zomervakantie pakken we de draad weer op. Op 7 september starten we weer met de trainingen.
      In het nieuwe seizoen zit Flamingo’s ingedeeld bij SIOS, Leeuwarden, Emmeloord en Oerterp 3.
      Het wedstrijdschema ziet er als volgt uit:

14-09-2019    Starttoernooi voor alle verenigingen in Ureterp.
      28-09-2019      Emmeloord (veld)
      02-11-2019     Leeuwarden (zaal)
      30-11-2019     Buitenpost (zaal)
      11-01-2020     Leeuwarden (zaal; voor alle verenigingen)