• Flamingo’s verliest nipt

De laatste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld op een zonovergoten sportpark de Swadde te Buitenpost. Een voor de neutrale korfbal liefhebber een leuke wedstrijd om naar te kijken. Ook al stond er voor beide ploegen niks meer op het spel; dit was niet terug te zien in de wedstrijd. Er werd met veel passie en strijd gespeeld. De eerste helft was duidelijk voor de “de Haan Westerhoff formatie”. De tweede helft kwamen de gasten uit Wezep steeds beter in de wedstrijd. De wedstrijd werd door middel van een strafworp in de laatste minuut beslist in het voordeel van de bezoekers. De scheidsrechter floot de wedstrijd af met een 15-16 stand. Na de wedstrijd werd er namens de hele selectie afscheid genomen van coaches Janco Slingerland en Jack Visser. Ze werden bedankt voor de leerzame en sportieve seizoenen.

KV Rood Wit opende de wedstrijd met een voorsprong. Maar de geelhemden uit Buitenpost hadden via een afstandschot van Joukje Stuursma hier snel een antwoord op. De thuisploeg speelde fraaie aanvallen en wist veel kansen te creëren.
      Daarnaast hield de verdediging de deur goed op slot. Tot aan de 4-4 ging het gelijk op tussen de beide ploegen.
      Daarna was het de thuisploeg die een tandje bij schakelden en Ronald Algra en Wieger van der Wolf wisten beide tweemaal de korf te vinden. Nog een kansje korf van Elisabeth Leenstra bracht de ruststand op een een 9-4 voorsprong.

In de tweede helft kwamen de gasten scherp uit de kleedkamer. Een dame van Rood Wit scoorde meteen een vrije bal.
      Dit bracht Flamingo’s echter niet van hun stuk, want Tjerk Hamstra verzilverde op fraaie wijze ook een vrije bal.
      Hierna hadden de gasten een sterke fase waarin ze van afstand veel doelpunten maakten en brachten hierdoor de stand terug tot 11-9. Ronald Algra schoot er van afstand nog een schot in, maar de gasten kwamen toch langszij.
      Er brak een spannende slot fase aan waarin het dubbeltje beide kanten op kon vallen. Thea Baas rondde na een goeie actie een inloopbal af 13-12. De tegenstander uit Wezep kreeg in deze slotfase nog driemaal een strafworp mee.
      De ingevallen Martein Visser en Wieger van der Wolf schoten nog met scherp van afstand, maar konden het tij niet meer keren.
      De wedstrijd werd met een doelpunt verschil afgefloten. Een roemloos einde van een mooi korfbal seizoen voor de KV Flamingo’s.

Met deze wedstrijd is het einde van het veldseizoen aangebroken. Met een marginale vierde plek in de competitie zijn de verwachtingen niet waargemaakt. Nu kunnen de Flamingo’s rust pakken en opladen voor een nieuw seizoen. Onder leiding van de nieuwe trainer zal er weer alles aan gedaan worden om het hoogst haalbare binnen te slepen. Publiek bedankt en tot volgend seizoen!

Herman Pilat