• Puike prestaties van het G-team op G-toernooien

In een tijdsbestek van zes dagen werkte het G-team twee toernooien af.

Het eerste toernooi was op zaterdag 25 mei in Wolvega, maar onze G’s de strijd aanbonden met Leeuwarden 1 en 2, SIOS en Emmeloord. Al in de eerste wedstrijd tegen Leeuwarden 2 toonden de geelhemden op schot te zijn. Goed samenspel tussen Ranna, Hendrika, Henk, Albert en Dirk in het veld, vanaf de zijlijn gecoacht door Ineke en Piet, leverde maar liefst 8 goals op, waarvan Albert er 5 voor zijn rekening nam en Hendrika 3. 8-0 was het resultaat.
      De tweede wedstrijd tegen Emmeloord was andere koek. Met een mooi onderhands schot zette Henk zijn team weliswaar op een 1-0 voorsprong, maar daarna stokte de doelpuntenmachine aan Flamingo’s kant, terwijl de tegenstander er nog 4 inschoot.
      Tegen SIOS werd het een enorm spannende pot. SIOS, de thuisspelende ploeg, was er op gebrand om te winnen voor eigen publiek, maar Hendrika zorgde voor een 1-0 voorsprong. SIOS wist er 1 goal tegenover te zetten, zodat het een gelijkspel werd.
      De laatste wedstrijd was tegen Leeuwarden 1 en net als in de eerste wedstrijd draaide het team weer als een tierelier.
      Het werd 6-1, waarbij Hendrika 6 keer (!) scoorde. Een prima prestatie van onze toppers.

Op 30 mei, Hemelvaartsdag, ondernamen de G’s de lange reis naar Gorinchem, waar de plaatselijke korfbalvereniging GKV een jubileumtoernooi voor alle geledingen organiseerde vanwege het 90-jarige bestaan. Gerrit Lolkema is een aantal jaren actief geweest binnen GKV, o.a. als voorzitter en trainer van de G’s, reden genoeg om de uitnodiging om deel te nemen aan het G-toernooi te accepteren. ’s Ochtends om 07.30 stonden Ranna, Trijnette, Albert, Henk en Hendrika klaar om af te reizen naar Gorkum.
      Om 10.27 uur stond de eerste wedstrijd op papier. Helaas had een van de tegenstanders zich teruggetrokken, zodat GKV en Flamingo’s nu vier keer tegen elkaar speelden. Het was in de eerste partij even wennen tegen deze onbekende tegenstander die na de openingstreffer van Hendrika vijf maal wist te scoren, terwijl het aan Flamingo’s zijde stokte.
      Maar in de tweede wedstrijd herstelden de geelhemden zich prima. Door met z’n allen goed over te spelen konden Hendrika 3 keer en Trijnette 1 keer scoren, wat goed was voor een 4-2 overwinning. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, wat ook weer in de derde wedstrijd bleek. Het werd 1-1 door een doelpunt van Trijnette.
      De laatste wedstrijd werd ook alweer een kraker. Na een 3-0 achterstand kwam Flamingo’s terug en won tenslotte met 4-0.
      Hendrika tekende voor de vier goals, daarbij prima geholpen door haar ploeggenoten. Prima resultaten wat reden genoeg was voor de beide chauffeurs , Gerrit en Simon, de heit van Henk, om in Lelystad bij de McDonalds te stoppen en te trakteren op patat en ijs.
      Al met al een fantastische dag voor spelers en begeleiders!

Voor Ranna en Hendrika was het helemaal geweldig, want zij kwamen op de foto met voormalig Feijenoordtrainer Giovanni van Bronckhorst, die als toeschouwer op het veld aanwezig was.

Griet de Vries