• Flamingo’s 3 laat het afweten tegen Wez Handich

Vorige week werd er een ijzersterke wedstrijd gespeeld tegen Emmeloord. Deze ploeg stond voor Flamingo’s op de ranglijst, maar na de winst, werd er stuivertje gewisseld door beide ploegen. Met dit gegeven werd er afgelopen zaterdag afgereisd naar Rottevalle.

Deze ploeg bungelt in de onderste regionen van de ranglijst. Door personele problemen is het echter elke wedstrijd wel de vraag wat voor team er in het veld staat. De resultaten van Wez Handich zijn dus ook zeer wisselvallig te noemen. Maar hier moet Flamingo’s zich niet aan gaan storen en zijn eigen spel spelen om wederom een overwinning aan te tekenen.

De wedstrijd begon zeer voortvarend door twee inloopballen van Julia in de eerste drie minuten. Als deze lijn door zou worden doorgezet kwam er een monsterscore op papier.Echter stokte het scoren en kwam W.H. meer in zijn spel. De 0-2 voorsprong veranderde in een 3-2 achterstand.
      Tot 5-5 bleef Flamingo’s in het spoor, maar moest met leden ogen aanzien dat WH vlak voor rust er 7-5 van kon maken.

Er werd slordig gespeeld en afspraken werden niet nagekomen. WH keek bij alle schoten mee en steelde hierdoor veel rebounds waardoor Flamingo’s niet in zijn spel kon komen. Ook het achterverdedigen van de ploeg ontregelde het spel van Flamingo’s.
      In de tweede helft moest dit dus beter worden opgelost.

Helaas kwam Flamingo’s niet scherp genoeg uit de kleedkamers en was het spelbeeld voor het grootste gedeelte hetzelfde als in de tweede helft. WH kon zijn voorsprong langzaam uitbreiden en kwam op een 12-8 voorsprong.
      De irritaties liepen helaas behoorlijk op bij Flamingo’s richting elkaar.

Celine kon in de staart van de wedstrijd de stand nog iets dragelijker maken door de stand op 12-10 te zetten. Hierna floot scheidsrechter Jan Hoekstra ( daar hebben wij er ook 1 van ) voor het einde van deze matige wedstrijd.
      Dit was een wedstrijd om snel te vergeten. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg staat Flamingo’s in de middenmoot.

Over 2 weken komt DTG 2 nog op bezoek op sportpark de Swadde. DTG moet volgende week nog een wedstrijd inhalen tegen WH en kan zich in die wedstrijd veilig spelen. Mochten ze verliezen, dan moeten ze van ons winnen om te handhaven.
      Dit kan dus nog wel een interessant potje worden, want Flamingo’s gaat er alles aan doen om de competitie winnend af te sluiten.
      15 Juni om 14.00 begint de wedstrijd.

Groet,
      Peter Gerlsma