• Ijzersterk Derde pakt punten in Emmeloord

Met de nodige wisselingen en regelzaken voorafgaand aan deze zaterdag, konden 3 seniorenteams met genoeg spelers afreizen naar hun uitwedstrijden. Jammer genoeg werd de wedstrijd van Flamingo’s 4 hierdoor afgelast.
      Flamingo’s 3 mistte ook de nodige spelers, maar good old Sjoukje Attema was bereid gevonden om ons team te versterken als wisselspeler.
      Niet de ideale omstandigheden, want enkele key spelers waren hierdoor afwezig.
      Maar wat maakt het allemaal uit, Flamingo’s 3 is in een winning mood en het spel wat word gespeeld is behoorlijk goed te noemen.
      Vandaag stond er een wedstrijd op het programma tegen Emmeloord.
      Vooraf bestempeld als een kampioens kandidaat, maar Flamingo’s 3 wist in de thuiswedstrijd al een puntje te pakken tegen deze geduchte tegenstander.
      Bij een overwinning vandaag zouden de Buitenposters de tegenstander op de ranglijst passeren met 1 punt. Genoeg voer voor een spannende wedstrijd dus vandaag.

Emmeloord startte fel aan de wedstrijd en wist middels 2 inloopballen snel op voorsprong te komen.
      Bij de eerste aanval van het andere vak wist Jelmer zijn eerste schot gelijk af te ronden.
      Ook in aanval 2 scoorde Jan Jelle zijn eerste schot.
      Emmeloord pakte bij 4-3 echter zijn laatste voorsprong deze wedstrijd. Wel bleef de ploeg in het spoor en liep de wedstrijd tot 7-7 gelijk op.
      Vooral de Flamingo’s dames waren lekker op schot middels 2 afstanders van Julia en een mooi doelpunt van Celine.
      Tot de 7-7 was het spel niet altijd even verzorgd en werden er behoorlijk wat ballen vergooid.
      Op een of andere manier ging er op dat moment een knop om bij Flamingo’s en wisten de geelhemden uit te lopen naar een 7-12 ruststand.
      Het zijlijn doelpuntje van Elina en het afstandsschot in de dying seconds van Jelmer zijn hierbij het noemen nog wel waard.

Na rust ging Flamingo’s door waar het mee bezig was. Jelmer en Celine scoorden beide van afstand en de maximale voorsprong van 7-14 was een feit.
      Met deze voorsprong mocht de wedstrijd niet meer worden weggegeven.
      Wel sloop er enige laksheid in de ploeg en waar de doelpunten eerst zo makkelijk vielen, vielen ze nu niet meer.
      En waar jezelf dan niet weet te scoren, doet de tegenstander dat dan wel. De ruime voorsprong liep langzaam terug en bij een 11-14 stand en nog 18 minuten op de klok, betrad Sjoukje het veld voor Elina.
      Er moest beter worden verdedigd en er moesten nog een paar goaltjes vallen om de buit binnen te slepen.
      De prima spelende Celine, die vandaag toch wel de meest irritante tegenstander had die niet van haar af kon blijven, beantwoorde dit gedrag met doelpunten.
      Met haar vierde doelpunt van vandaag zette ze Flamingo’s met nog 5 minuten op de klok op een veilige 11-15 voorsprong.
      Emmeloord sputterde nog even tegen en door wederom een doelpunt van  Jelmer werd er een eindstand bereikt van 13-16.
      Een prima overwinning waardoor Flamingo’s 3 de derde plaats bezet in de competitie.
      Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Om 15.30 word er aangetreden tegen Wêz Handich in Rottevalle.
      Flamingo’s zou theoretisch nog een plaatsje kunnen stijgen en Wêz Handich strijd nog tegen degradatie. Weer een wedstrijd met belangen.
      De thuiswedstrijd werd nipt gewonnen en Wêz Handich verliest zijn wedstrijden allemaal erg nipt, dus dit gaat weer een spannende wedstrijd worden!
      Doelpunten van vandaag: Jelmer 6, Celine 4, Julia 2, Hendrik 2, Elina en Jan Jelle beide 1.

Groet,
      Peter Gerlsma