• Flamingo’s 1 houdt het spannend tegen de koploper

ELBURG – Na een achterstand van zes punten kwam Flamingo’s na rust terug op een gelijke stand. De wedstrijd bleef langere tijd gelijk op gaan, wat zorgde voor veel enthousiasme en spanningen. Uiteindelijk was het Elburg die er met de winst van doorging: 21-20.

Na een lange reis voor de De Haan Westerhoff formatie uit Buitenpost, kon er onder zonnige omstandigheden worden begonnen aan de wedstrijd. Flamingo’s zou in deze wedstrijd laten zien dat zij over goede kwaliteiten beschikken om er een mooie wedstrijd van te maken tegen de koploper.

Elburg startte sterk en wist vrij snel de korf te vinden. Met name door afstanders van Elburg, kwam Flamingo’s op een 9-3 achterstand. Door doelpunten van de heren van Flamingo’s werd deze achterstand teruggebracht naar vier doelpunten. Met een stand van 11-7 was de eerste helft gespeeld.

De geelhemden hielden vertrouwen en de woorden van coach Janco Slingerland in de rust werkten zichtbaar. Het was Elburg die als eerste wist te scoren na rust, maar door maar liefst vijf doelpunten op rij voor Flamingo’s werd de stand op 12-12 gezet. Thea Baas wist met een mooie omdraaibal voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong te pakken voor Flamingo’s: 13-14. Elburg wist steeds weer gelijk te komen, maar dankzij doelpunten van Ronald Algra en Tjerk Hamstra waren het weer de geelhemden die de voorsprong pakten. Ook Ytje Poelstra wist met een fraaie kans de korf te raken, waardoor de voorsprong in handen van Flamingo’s bleef: 16-17.

De bank werd aan beide kanten onrustiger en de spanning steeg. Elburg kwam met twee doelpunten op rij opnieuw op voorsprong, maar Flamingo’s trok tot twee keer toe de stand ook weer gelijk: 19-19. Met nog een aantal minuten te spelen, wist Elburg opnieuw de voorsprong te pakken; ditmaal met een verschil van twee. Met nog een doelpunt van verre afstand van Ronald Algra, eindigde de wedstrijd in een 21-20 overwinning voor Elburg. Flamingo’s verliet echter met opgeheven hoofd het veld na een spannende wedstrijd tegen de koploper.

Volgende week mag Flamingo’s wederom op pad, en wel richting hekkensluiter EKC 2000 in Emmen.

Scores Flamingo’s: Tjerk Hamstra (6), Ronald Algra (5), Wieger van der Wolf (3), Martein Visser (2), Ytje Poelstra (2), Aaltsje van der Mei en Thea Baas

Joukje Stuursma