• Flamingo’s 3 doordeweeks naar winst

Omdat zaterdag 18 mei ivm personele problemen er bij tegenstander De Waterpoort te weinig spelers waren, werd de wedstrijd verschoven naar dinsdagavond 21 mei.
      Je hebt hier dan als vereniging maar mee te dealen, dus op een fris dinsdagavondje stonden we daar dan allemaal volledig in tenue.
      De nummer 4 van de competitie, Flamingo’s, tegen de rode lantaarndrager De Waterpoort.
      Qua stand zou dit moeten lukken vandaag, maar een ploeg die vecht tegen degradatie maakt soms rare sprongen.

Het was in het begin van de wedstrijd gelijk duidelijk dat De Waterpoort hier voor een resultaat kwam. Het team begon furieus en dit was voornamelijk in het verdedigen te zien. De jonge ploeg uit Sneek zat er bovenop en Flamingo’s maakte hierdoor onnodige fouten.
      Maar waar de Waterpoort de boel potdicht gooide, deed Flamingo’s dit ook. Dit resulteerde dus ook in weinig doelpunten in de eerste helft.
      André was de eerste die vandaag kon scoren van afstand en zeer mondjesmaat kon er worden gejuicht door het redelijk aangelopen publiek. De stand werd uitgebouwd naar 3-0 waarna De Waterpoort twee keer kon juichen.
      Bij deze 2 juich momenten bleef het ook in de eerste helft, want de thuisploeg wist uit te lopen naar een 7-2 ruststand.

In de tweede helft was het zaak om verder uit te lopen en André opende wederom het bal door van afstand te scoren.
      Bij een 12-4 tussenstand werd de ruimste marge vandaag bereikt.
      Waar De Waterpoort in de eerste helft furieus speelde, kakte het nu helemaal in.
      Helaas ging Flamingo’s wat mee in deze negatieve downswing en De Waterpoort kon terug komen tot 12-7. Celine maakte er 13-7 van en beide ploegen scoorden tot 15-9 om en om. De laatste goal die vandaag werd gemaakt kwam uit de handen van Hendrik, die gezamenlijk met André het leeuwendeel van de goals voor hun rekening namen (10 stuks).
      Een prima overwinning vandaag, waar het klasseverschil wel duidelijk te zien was en waar Flamingo’s in de score helaas wat achterbleef.
      Voor de ranglijst waren dit zeer belangrijke punten, want handhaving is, nu 3 wedstrijden voor het einde, een feit.
      De eerste plek is niet meer echt in zicht, maar in theorie is de tweede plaats in de poule nog haalbaar voor Flamingo’s 3.
      Promotie is dan nog aanwezig als je bij de beste 8 nummers 2 zit. Dit word dan wel over 24 poules berekend.
      De laatste 3 wedstrijden moeten dan wel nog worden gewonnen en Flamingo’s is ook afhankelijk van andere wedstrijden in de poule.

Zaterdag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Emmeloord ( als die doorgaat ).
      Waar De Waterpoort afgelopen zaterdag personele problemen had, zit Flamingo’s komende zaterdag nogal krap met spelers.
      We hopen dat hij doorgaat en anders word het waarschijnlijk weer een doordeweekse avond.
      Bedankt voor de support vanavond publiek!!!

Groet,
      Peter Gerlsma