• Flamingo’s 2 – Pallas ’08 2

Afgelopen zaterdag nam Flamingo’s 2 het op tegen Pallas ’08 2. De spelers wisten de eerste twee wedstrijden van de tweede helft van de veldcompetitie te winnen van Sparta en V&V met een denderende score! Om niet in aanmerking te komen voor de degradatie is het belangrijk dat dit volgehouden wordt. Twee punten waren dus erg belangrijk!

18 mei was een prachtige korfbaldag. De zon scheen vel en de wind waaide amper. Dit zorgde voor veel enthousiasme bij de spelers. In de eerste helft werd er weinig gescoord bij beide partijen. Flamingo’s wist het op een voorsprong van drie punten te krijgen, maar helaas wist Pallas dit voor de rust nog op 8-7 te krijgen.

Na de rust was de wedstrijd erg spannend. De twee ploegen wisten steeds om en om te scoren, waardoor geen één van beide teams een voorsprong wist te maken. Onze topper van de junioren, Kristien Wijma werd in gewisseld en ze wist meteen een voorsprong te maken van twee punten, de 13-11. Pallas wist weer snel bij te komen. Ook de heren van Flamingo’s 3 Jelmer en André werden ingewisseld en wisten beide belangrijke doelpunten te scoren. Ondanks dat Pallas bijna de hele wedstrijd minder punten hadden dan de Flamingo’s, wisten zij in de slotfase toch een voorsprong te maken met één punt verschil. Met heel veel geluk wist Kristien Wijma nog een doorloopbal te scoren, waarmee de wedstrijd met een 16-16 eindigde.

Helaas betekende een mooie lentedag met weinig wind niet meteen dat alle schoten erin vielen.
      De spelers blijven positief en gaan aanstaande zaterdag tegen Noordenveld voor de volle twee punten!

Marrit Postma