• Opstartproblemen verholpen na rust

Na een kleine sabbatical qua wedstrijden mocht Flamingo’s weer aantreden op sportpark de Swadde. Uiteraard was er wel volop getraind, dus helemaal verleerd waren we het spelletje nog niet.
      Oerterp/Vkc 2 was vandaag de tegenstander. Een ploeg die 1 plekje  boven Flamingo’s stond in de competitie. (Eigenlijk gelijk, maar wij hebben 1 minpunt)
      De wedstrijd in Oerterp was 1 van de slechtste die Flamingo’s 3 ooit gespeeld heeft, dus vandaag moest er iets recht worden gezet.
      Bij het inschieten van de tegenstander was het al redelijk duidelijk dat Flamingo’s vandaag de punten echt thuis moest houden.
      Vlak voor de wedstrijd werd er door de tegenstander nog een speler geregeld die al 9 maanden niet had gekorfbald, omdat de vaste kracht niet op tijd aanwezig kon zijn.

14.00 floot scheidsrechter van de Leeuw, die de wedstrijd van de junioren A1 om 12.15 ook al had gefloten voor het begin van de wedstrijd.
      Geen probleem voor de scheidsrechter vertelde hij. Een half uurtje pauze, broodje kaas en een groentesoepje uit de kantine doet wonderen.
      Het begin van de wedstrijd was ietwat rommelig. Door de vele ruimte die Flamingo’s kreeg van zijn tegenstander lagen er bij alle spelers kansen. Nou was het zaak om daar de juiste van uit te kiezen, zonder de bal kwijt te raken als er werd gemist.
      De spelers hadden deze afstemming nog niet helemaal gevonden en er werden erg veel kansen om zeep geholpen.
      Werd er dan helemaal niet gescoord? jazeker wel!
      Sydo scoorde de 1-0 via een uitstarter en langzaam aan liep Flamingo’s middels Janny, André en Daniëlle uit naar een 4-1 voorsprong.
      Bij een 4-2 tussenstand stagneerde de wedstrijd. Zeker 10 minuten werd er aan beide kanten niet gescoord. Een time out was het gevolg om de kopjes weer dezelfde kant uit te krijgen.
      In de laatste 10 minuten wisten Daniëlle en André nog te scoren, maar wist Oerterp ook nog 2 keer te scoren wat een magere 6-4 ruststand opleverde.

In de rust was het probleem redelijk snel duidelijk, de kansen werden niet afgemaakt en Oerterp bleef hierdoor nog steeds aanklampen.
      Flamingo’s moest in begin van de tweede helft gelijk een gat slaan om al het geloof weg te slaan bij de tegenstander, want anders moest er qua wissels worden ingegrepen.

Met dit gegeven ging Flamingo’s de tweede helft in.
      Flamingo’s startte zeer sterk en de oppeppende woorden wierpen zijn vruchten af.
      De 6-4 ruststand werd uitgebreid naar een comfortabele 12-4 tussenstand.
      De maximale voorsprong kwam met 14-5 op het scorebord door een afstander van Jelle.
      De wedstrijd werd, ondanks enige irritatie bij de tegenstander, rustig uitgespeeld.
      Met het slotakkoord voor de tegenstander werd de eindstand bepaald op 16-8.
      Een wedstrijd met twee gezichten werd uiteindelijk makkelijk gewonnen, maar een monsterscore had er ingezeten als er in de eerste helft beter werd gespeeld.
      Tegen deze tegenstander konden we ons dit veroorloven, maar tegen de betere tegenstanders waarschijnlijk niet.
      Volgende week speelt Flamingo’s 3 waarschijnlijk helaas een doordeweekse wedstrijd tegen de Waterpoort uit Sneek.
      De ploeg kan op de zaterdag geen team op de been krijgen. Waarschijnlijk word de wedstrijd op dinsdag 21 mei om 20.00 gespeeld.
      De uitwedstrijd was een ware kraker die gewonnen werd met 11-12. De waterpoort bezet de laatste plaats in de competitie, dus deze ploeg zal het Flamingo’s niet makkelijk gaan maken.
      We zien u allen op sportpark de Swadde voor de nodige aanmoedigingen!!!

Groet,
      Peter Gerlsma