• Zero points in Groningen

Onder een strak blauwe hemel en een fel zonnetje stond er voor Flamingo’s 3 een uitwedstrijd op het programma naar het bekende Groningen.
      Nou spelen hier wel meer korfbal ploegen, dus om het maar even genoemd te hebben, wij speelden vandaag tegen de studenten van de Parabool 4.
      In de zaalcompetitie was Flamingo’s deze ploeg ook al tegen gekomen en deze ploeg blijkt altijd een lastige horde te zijn.
      De thuiswedstrijd op het veld viel uit in het voordeel van de Parabool (14-15) en in de zaal werd er een keer gewonnen en verloren.
      In de gewonnen wedstrijd was het strijdplan om er gelijk hard in te gaan. Dit pakte toen goed uit, dus dit was het devies van vandaag.
      Aangekomen in Groningen werden we verrast door een Indonesische invasie van sporters. Topsporters waren dit echter niet, want ze liepen rond in alle soorten en maten. Er werd gevolleybald, gezaalvoetbald, zaalhockey gespeeld en uiteraard waar Indonesiërs goed in zijn, getafeltennist.
      Maar Flamingo’s liet zich niet afleiden door deze multiculturele sportdag en er werd gang gezet naar de velden, waar nog wel even een kilometertje voor moest worden gelopen.
      Belangrijk bij warm weer is een warming up, dus daar werd eerst maar mee begonnen. Langzaam druppelden er wat paarshemden het veld op en tegen 11.00 stonden er genoeg om de wedstrijd te laten beginnen.

De doelpunten bleken duur te zijn vandaag, want de ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. Helaas was het de Parabool die aan de leiding kwam, maar door een strafworp en een uitstarter kwam Flamingo’s weer op een voorsprong.
      De Parabool scoorde tegen en er kwam een onvruchtbare periode qua doelpunten. 10 minuten lang werden de kansen aan beide kanten om zeep geholpen. Verdedigend gaven beide ploegen weinig weg. Na 10 minuten kwamen er weer doelpunten en deze vielen om en om voor beide ploegen. In de staart van de eerste helft nam Flamingo’s echter afstand door scores van Elina en en Jelle en stond er 5-7 op het scorebord.
      Met nog 2 minuten en 38 seconden te spelen nam coach Peter een time out.
      Er werd gezegd dat dit een belangrijke fase was, want op deze momenten verslapt vaak de aandacht iets en krijgt Flamingo’s 3 onnodige goals tegen. Kopjes er dus bij en die mooie voorsprong de rust in slepen.
      .......maar helaas wist de Parabool toch in de laatste seconden nog 1 keer te scoren.

Na een zeer verdiend kopje ranja was de temperatuur nog 2 graden opgelopen, maar kon er helaas nog niet een handtekening onder het wedstrijd formulier. Er stond nog een zware tweede helft te wachten.
      Hierin was het Jan Jelle die van afstand wist te scoren.
      De Parabool bracht enkele sterke wissels in en wist hierdoor de stand weer gelijk te trekken. Op karakter wist Flamingo’s door Jan Jelle en André weer op voorsprong te komen. Sterk verdedigen deed de ploegen 8 minuten lang op deze stand staan.
      Celine, Janny en Sydo maakten hun opwachting voor een invalbeurt.
      Helaas was het grootste verzet van Flamingo’s over en werd de Parabool sterker en sterker. Dit resulteerde in een doelpunten reeks van 5 voor de Parabool.
      Flamingo’s kon nog wel een doelpuntje dichterbij komen, maar de wissels van de Parabool maakten uiteindelijk het verschil.
      Het slotakkoord was voor Jan Jelle, die zijn 5e goal maakte en de eindstand bepaalde op 16-12.
      De wedstrijd duurde helaas 20 minuten te lang vandaag, maar er is hard gewerkt en met deze instelling gaan er zeker nog de nodige punten worden gepakt.
      Die volgende punten moeten worden binnengesleept tegen Oerterp/Vkc 2.
      In de uitwedstrijd werd hier een zeer matige wedstrijd gespeeld, tegen een team dat vele malen slechter was dan Flamingo’s.
      Dit verlies moet dus ook dubbel en dwars recht worden gezet op zaterdag 11 mei om 14.00 op sportpark de Swadde.
      In het naprogramma van deze kraker spelen Flamingo’s 1 en 2 tegen Sparta Zevenhuizen.
      We zien u allen dan!

Groet,