• KV Flamingo’s 2 met overtuigende revanche op V&V 2

Zaterdag 20 April in Garyp om 14:10, begon Flamingo’s 2 aan de eerste competitie wedstrijd van het tweede deel van het veldseizoen. Zoals wellicht menigeen zich nog kan herinneren hebben Flamingo’s 2 het zaalseizoen afgesloten met de wedstrijd tegen V&V, welke helaas verloren werd. De hoop op handhaving in de reserve 2e klas ging hiermee aan onze ogen voorbij.... maar wat een geluk! Door bepaalde regels (te lang om hier uit te leggen) kan het 2e toch ook het volgende zaalseizoen in de reserve 2e klasse uitkomen! Maar voor nu was de smaak naar een gezonde dosis wraak nog zoet en wilden wij dit keer degene zijn die de punten mee naar huis zouden nemen.

Het was fantastisch weer, de sfeer bij de geelhemden, gesponsord door De Haan Westerhoff, was goed en iedereen was gebrand op een overwinning.
      Als snel wist Flamingo’s 2 de voorsprong te pakken en lieten ze zien dat ze scherp waren, de stand stond al snel op 0-4, door o.a. scores van Hendrik Land en Daan Haverhoek. V&V liet van zich horen door de stand naar 1-4 te brengen en kort daarop uit te breiden naar 2-6, Flamingo’s 2 smoorde dit echter al snel in de kiem door uit te lopen naar een fikse voorsprong. De scores van o.a. Reinder Zuidhoorn, Marrit Postma en Arjan Visser zorgden voor een rust stand van 2-11.

Natuurlijk een fijne stand om mee de rust in te gaan maar het was nu zaak om niet te verslappen, iets wat voorheen nog wel eens wilde gebeuren. Dit keer, na rust, was het Marrit Postma die voor Flamingo’s als eerste wist te scoren. V&V zette de stand op 3-14 waarna Flamingo’s weer drie keer op rij trefzeker was. V&V gaf de strijd echter niet zomaar op en wist in korte tijd ook 3 x te scoren. Gelukkig wisten de geelhemden tot aan het einde toe scherp te blijven, door o.a. scores van Aaltsje v/d Mei, Marieke Keizer, Reinder Zuidhoorn en één van de 3 wissels; André Bosma. Naast André hebben ook Rikst Broekhuizen en Jelmer Beerda geholpen om de punten binnen te slepen, met een overtuigende eindstand van 8-24.

Na een aantal weken rust zal de volgende wedstrijd plaatsvinden op zaterdag 11 mei om 17:00 tegen Sparta 2 uit Zevenhuizen. Flamingo’s 1 zal 11 mei vooraf spelen tegen Sparta 1, om 15:30 uur. We zien u dan graag bij sportpark de Swadde in Buitenpost!

Marieke Keizer