• G-korfbal vrijwilligers van KV Flamingo's geven clinics op SO 'De Wingerd'

KV Flamingo's' vrijwilligers, Gerrit Lolkema en Bonnie hebben op de SO 'De Wingerd' op 12, 19 en 26 maart korfbalclinics gegeven. De Wingerd is een school voor speciaal en voortgezet onderwijs.

De kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar, verdeeld over drie groepen van 15 kinderen, begonnen dinsdag 12 maart met de eerst clinic. De kinderen waren eerst wat afwachtend, maar al snel kwamen ze los tijdens de warming-up die bestond uit verschillende tikspellen.

De tweede clinic was bijna hetzelfde, alleen werden de korven hoger gezet en mocht het overgooien sneller. Er werd door de trainers niet alleen op het gooien gelet; ook werd uitgelegd hoe je de voeten tijdens het gooien het beste kunt neerzetten. Gerrit had tijdens deze training zijn laptop meegenomen en liet aan de kinderen een wedstrijdfragment van topclub LDODK zien. Na het zien van dit fragment ontstond er een heel leuk gesprek over korfballen.

De laatste clinic werden de oefeningen weer iets moeilijker. Tevens waren deze keer alle ouders van de kinderen uitgenodigd om te komen kijken. Vrijwilliger Griet de Vries van KV Flamingo’s was deze keer mee om alle vragen van de ouders te beantwoorden. Ook kregen alle kinderen een uitnodiging mee om te komen korfballen bij de Flamingo’s.

Omdat iedereen heel erg zijn best had gedaan tijdens de drie clinics was er voor iedere leerling een korfbalcertificaat.