• V&V 2 - Flamingo's 2

Afgelopen zaterdag stond het degradatieduel V&V2-Flamingo’s 2 op papier. De verliezer zou degraderen uit de reserve 2e klasse.
      V&V had vorige week verassend gewonnen van koploper Mid Fryslân en Flamingo’s sneu verloren van de Wâlden waar winst er zeker in had gezeten.

De wedstrijd werd gespeeld in Hardegarijp waar de sporthal voor het drie kwart deel gevuld was met de trouwe Flamingo’s aanhang, die dit zaalseizoen regelmatig als 9e man het team naar de overwinning geholpen heeft.
      Helaas is het deze wedstrijd niet gelukt. Aan de inzet van het team en publiek heeft het niet gelegen.
      In een sportieve en attractieve wedstrijd trok V&V aan het langste eind en bewerkstelligde met een 23-21 overwinning handhaving in de 2e klasse.

V&V had de zenuwen iets beter onder controle dan Flamingo’s waardoor ze in het 1e kwartier uit konden lopen naar een 7-4 voorsprong. Goed steunend werk van Reinder Zuidhoorn en André Bosma die de dames in schotpositie brachten zorgde dat de stand voor rust weer gelijk werd.

Tot de laatste 10 minuten bleef de stand gelijk opgaan, daarna sloeg V&V een beslissend gat van 4 doelpunten.
      Wissels werden ingezet voor nieuwe aanvalsimpulsen waardoor de achterstand nog verkleind kon worden maar de tijd was te kort om tot een gelijkspel te komen.
      De teleurstelling bij het 2e team van Flamingo’s was groot na afloop nu het volgend jaar een klasse lager moet gaat spelen.

Mariska Wijma