• Flamingo’s 3 haalt doelstelling

Voor het eerst uitkomend sinds lange tijd in de reserve 3e klasse, was de doelstelling dit jaar handhaving.
      Gaandeweg het seizoen werden hier en daar wat puntjes gepakt. Op CSL na deden alle andere ploegen dit ook.
      Zo tekende zich een scenario af dat je de ene week 7e kon staan, maar de andere week 2e als je zou winnen.
      Een derde plekje was de hoogst genoteerde positie dit seizoen, maar zo aan het einde van het seizoen ging het allemaal wat stroever.
      Deze laatste wedstrijd was dus nog een wedstrijd waar er wat op het spel stond. Met doem scenario’s kon er nog gedegradeerd worden, maar de meeste spelers zagen DTS geen punten pakken van kampioen CSL.
      Maar hé, je weet het maar nooit en met een resultaat tegen Dwa 2 had je het allemaal zelf in de hand.
      Dat Dwa een lastige ploeg is voor Flamingo’s bleek in de wedstrijd in Buitenpost al.
      Een 20-22 nederlaag werd er geleden en hier werd behoorlijk van gebaald.

Er moest dus iets recht worden gezet tegen het reeds gedegradeerde Dwa.

Na een mooie alternatieve route, die de kortste bleek te zijn richting het Grunninger land kwamen we aan in Winsum.
      Na een gemiste afslag van Sydo, reden hij en Peter nog een toeristisch stukje door een tokkie wijkje, maar kwamen ook deze twee mannen uiteindelijk aan bij de sporthal.
      Een houten vloer stond ons te wachten vandaag, maar dat mocht de pret niet drukken.
      Na de peptalk van coach Gerlsma begonnen we aan de wedstrijd.
      Hoe Dwa ging spelen was gelijk duidelijk. Er werd stug achterverdedigd en fysiek contact werd niet uit de weg gegaan.
      De wedstrijd was dus ook niet om aan te gluren, maar warempel werden er wel goals gemaakt. Tot 5-5 was het Dwa die telkens een 1 punt voorsprong nam, maar daarna kwam Flamingo’s een keer in het groen door een uitstarter van Sydo.
      De scheidsrechter was guitig met strafworpen geven en door strafworp 3 voor Dwa werd er gerust met een 7-6 achterstand.
      Door kampioensperikelen na onze wedstrijd was het extreem onrustig in de zaal. Veel kabaal vanaf de tribunes deed het spel niet ten goede komen.
      Coach Gerlsma maande dus ook rust bij zijn spelers. Er werd te onrustig gespeeld en kansen moesten beter worden gecreëerd.

Flamingo’s kwam goed uit de kleedkamers en kon de achterstand ombuigen naar een 7-9 voorsprong.
      Na deze goede fase kwam er een mindere en moest er bij een 11-9 stand middels wissels ingegrepen worden. Jan Jelle, Jan, Michelle en Julia betraden in een tijdsbestek van 5 minuten het veld.
      Kansen werden er volop gecreëerd en reboundend ging het wat beter. Alleen doelpunten bleven uit.
      Dwa behield zijn voorsprong en op een 13-10 leek de wedstrijd gespeeld.
      Met nog 5 minuten op de klok bleek er toch nog wat tovermiddel in het vat te zitten en middels goals van Celine, Hendrik en een beslissende afstander van Daniëlle werd er toch nog een punt uit het vuur gesleept.

Dit was misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar met het puntje waren we toch tevreden uiteindelijk.
      DTS 2 wist niet te stunten tegen CSL en handhaving was een feit voor het derde.
      Anticlimax was helaas het bericht uit Hardegarijp dat het tweede was gedegradeerd

20 april staat de eerste veldwedstrijd alweer op het programma.
      Hier zijn voor Flamingo’s 3 ook nog wel wat zaken te doen. Er kan omhoog worden gekeken, maar de onderste plekken zijn ook niet ver weg.
      Op het onmogelijke tijdstip van 11.00 word als eerst de Parabool bezocht. Wederom een reisje naar het Grunninger land.
      Wij zijn er klaar voor! Jullie ook?

Groet!

Peter Gerlsma