• G-team 1e op jubileumtoernooi kv Emmeloord!

Het G-team van kv Emmeloord bestaat 12,5 jaar, alle reden voor de organisatie van het G-toernooi op 16 maart  in Emmeloord om er een feestelijk tintje aan te geven. De voorzitter van de vereniging verzorgde de opening, samen met de wethouder. Alle deelnemers moesten een voor een onder een mooie ereboog doorlopen, terwijl hun naam werd omgeroepen en als sluitstuk moest de wethouder de bal door de korf gooien. Op de hoge korf bleek dat een heel probleem, maar gelukkig was er ook nog een lage korf, zodat het toernooi toch van start kon gaan.

Ranna, Rebecca, Dirk, Hendrika, Henk, Albert, Trijnette en coach Piet zetten meteen hun beste beentje voor. Tegen SIOS werd het superspannend. SIOS kwam op een 1-0 voorsprong, maar Hendrika zette de ploegen weer naast elkaar.
      Net voor tijd werd het toch nog 2-1 voor SIOS.

De volgende wedstrijd was tegen Emmeloord, ook een tegenstander van formaat. De geelhemden waren echter op dreef. Door goed samenspel kom Hendrika drie keer achter elkaar raak schieten. Emmeloord kwam nog terug tot 3-2, maar daar bleef het bij.

Leeuwarden 2 bleek een taaie tegenstander. Vanuit een klein kansje wist Albert de 1-0 te scoren en dat werd ook de eindstand.

De laatste wedstrijd was tegen Leeuwarden 1. Ranna zette Flamingo’s op 1-0, Trijnette zorgde voor de 2-0, Hendrik schoot van afstand de 3-0 in en Albert bracht met een afstander de eindstand op 4-0.

Na afloop trakteerde Ranna haar team op wat lekkers omdat zij jarig was geweest. Emmeloord trakteerde op lekkere taart met drinken vanwege het 12,5 jarig jubileum en toen bij het opmaken van de eindstand bleek dat Flamingo’s 1e was geworden, was het feest helemaal compleet! Spelers en supporters gingen dan ook zeer voldaan terug naar Buitenpost.

Griet de Vries