• Flamingo’s vergeet goede zaken te doen

Bij een overwinning vandaag op naaste concurrent de Granaet kon Flamingo’s goede zaken doen richting handhaving in de reserve 3e klasse.
      Wel moesten de andere concurrenten dan punten laten liggen en dit was wel aannemelijk dat dit ging gebeuren.
      De wedstrijd in Dokkum was een wedstrijd om snel te vergeten. Flamingo’s mistte scherpte en verloor terecht de wedstrijd.
      Dus was het vandaag zaak om dit recht te gaan zetten en een resultaat uit het vuur te gaan slepen.

Flamingo’s wist gelijk vanaf het begin van de wedstrijd waar ze aan toe waren. De Granaet had duidelijk een game plan, waar ze de gehele wedstrijd niet van af weken. Dit game plan was structureel achter verdedigen. Flamingo’s had hier zienderogen moeite mee en hielp vaak vele kansen om zeep door aan te leggen zonder een bezette korf positie. Met de grote sterke reboundspelers bij de Granaet, was dit een dodelijk combinatie.
      Flamingo’s pakte wel een 1-0 voorsprong door een afstandsschot van Sydo. Beide ploegen liepen tot een 4-4 stand gelijk op, waarna de Granaet een gaatje kon slaan naar 4-7.
      De wedstrijd was toen pas 15 minuten oud, waarna de beste fase kwam bij Flamingo’s. Waar er eerst wel werd overlegd hoe te spelen, maar waar er niet naar elkaar werd geluisterd, werd dit nou wel gedaan.
      De korf positie werd goed bezet en de juiste mensen werden op de juiste plaatsen neergezet. Flamingo’s kwam langzaamaan dichterbij. De ploegen kwamen 5 minuten voor tijd weer op gelijke hoogte en in de laatste 5 minuten konden door een strafworp en een afstandsschot de ploegen gaan rusten met een 11-9 voorsprong voor Flamingo’s.

In de tweede helft leek het dat Flamingo’s behoorlijk opzag tegen de opponent.
      Duels werden veelal verloren en de scherpte was weg.
      De Granaet kwam terug tot 11-11, maar toch pakte Flamingo’s door een afstander van Hendrik weer de voorsprong.
      Om en om werd er gescoord, maar de Granaet behield telkens een voorsprong.
      Jelle kon 10 minuten voor tijd nog een aansluitingstreffer scoren, 14-15, maar de Granaet speelde de wedstrijd goed uit door schoten 3 meter over de korf te schieten en veelal op balbezit te spelen.
      Door deze matige tweede helft eindigde de wedstrijd op 14-16.

Door het verlies van DTS, blijft Flamingo’s op een veilige 6e plaats staan met 10 punten.
      Dts staat met 9 punten vlak achter Flamingo’s, maar hebben de pech dat ze volgende week moeten aantreden tegen het sterke CSL. Deze ploeg zal ongetwijfeld ongeslagen willen blijven.
      Flamingo’s treed aan tegen het reeds gedegradeerde Dwa.
      Wel is het zaak dat Flamingo’s alles in eigen handen heeft en niet af moet gaan op de resultaten van de andere wedstrijd.
      De thuiswedstrijd werd met 20-22 verloren, dus er moet nog volop gestreden worden voor lijfsbehoud.

Groet!

Peter Gerlsma