• De Parabool 2 – Flamingo's 2

Zaterdag 16 maart moesten de Flamingo's 2 vroeg in de ochtend afreizen naar Groningen. Hier zouden ze om 11.05 een wedstrijd spelen tegen De Parabool 2. Niet alleen het tweede maar ook het eerste en derde team van de Flamingo's hadden beiden een wedstrijd tegen de Parabool. Dus met een grote groep stonden we s'ochtends aan de zijlijn in Groningen.
      De thuiswedstrijd was met 17-22 verloren van deze tegenstander, dus de Flammies waren er extra op gebrand om de punten mee terug te nemen naar Buitenpost.

In het begin van de eerste helft ging het aardig gelijk op. Als de ene ploeg scoorde, scoorde de andere ploeg erna.
      Met een paar mooie doelpunten stond het 6-6 na het eerste gedeelte van de eerste helft. In het tweede gedeelte konden beiden ploegen met niet meer dan 2 punten verschil los komen van de ander, en was dit het beeld de gehele eerste helft.
      De eerste helft eindigde dan ook met een 10-11 voorsprong van de Flamingo's.

Na een duidelijke bespreking en wat wissels aan de kant van de Flamingo's werd er weer met goeie moed aan de tweede helft begonnen. Waar in de eerste helft de doelpunten werden gemaakt, kwamen de Flamingo's in de tweede helft met moeite tot scoren. Er waren genoeg scoringskansen maar er werd jammer genoeg niet goed afgerond.
      De tegenstander daarentegen bleef doorgaan met scoren en kwam al snel op een voorsprong van 17-12. Met een paar wissels aan onze kant, vielen er wel weer doelpunten, maar konden we niet meer op gelijke hoogte komen met De Parabool.
      De wedstrijd eindige daarom ook met een uitslag van 21-16. Toch konden we met opgeheven hoofd het veld verlaten, want er waren genoeg positieve dingen te zien die we kunnen meenemen naar de volgende wedstrijd.

Met deze uitslag weten de Flamingo's 2 wel de gedeelde 4e plaats te behouden, en heeft het volgende week om 18.10 een thuiswedstrijd tegen de andere 4e plaats; De Wâlden 3.

Daan Haverhoek