• Flamingo’s laat CSL zien dat ze niet onverslaanbaar zijn

Op zaterdag 9 maart stond de wedstrijd Flamingo’s drie tegen CSL vier op het programma. De uitwedstrijd werd door Flamingo’s verloren met de denderende uitslag van 27-12 en Flamingo’s drie was erop gebrand om dit keer wel de tanden te laten zien.

De wedstrijd zou worden gespeeld aan het einde van de middag, een mooie gelegenheid voor sommige spelers om nog even wat nuttigs te doen in de middag. Bijvoorbeeld voor Rikst en Elina die nog even in de auto wat vak details gingen bespreken richting de uitwedstrijd van de A1 naar Dronten.

De wedstrijd werd afgegooid en Flamingo’s drie had moeite om de eerste bal erin te leggen. Tijdens de bespreking zei Sydo gekscherend tegen Elina: “jij moet de eerste bal erin leggen”. En warempel na een 0-1 achterstand schoot Elina de bal omhoog en 1-1 stond er op het bord.

De wedstrijd ging gelijk op en het bleek dat een vakvoorbereiding in de auto richting Flevoland wel iets kan opleveren. Stiekem even bespreken: “laten we een kruisballetje doen”. En uit het boekje kruist Elina voorlangs waardoor Rikst om het blok vrij staat om een inloopbal (Jawel, een inloopbal!!!) erin te gooien 3-2.

De hele eerste helft ging gelijk op en Flamingo’s proefde dat er iets te halen viel. Ditzelfde proefde CSL ook, maar voor hen was de smaak wat bitterder. Ze waren het niet gewend dat er een team was die even aan hen liet zien dat ook zij kunnen korfballen.
      9-8 ruststand.

Plotseling had Flamingo’s drie een coach in de kleedkamer staan, Emiel! Die het derde nog even een hart onder de riem stak. Wij moesten en zouden doorvechten voor elk punt en CSL laten voelen dat zij ook wel eens even aan het werk mochten gaan. Mocht het niet lukken dan hadden we alsnog een talentvolle bank klaarstaan om in te vallen.

De tweede helft wilde het derde weer flink in de aanval gaan, te beginnen met Julia te vervangen door Daniëlle. Hierdoor hopend dat het derde meer doelpunten zou kunnen maken. Helaas werd CSL  geholpen door en persoonlijke fouten/ en een scheidsrechter die daarvoor gelijk strafworpen gaf. Met zo’n nek-aan-nek race kan je het je niet veroorloven om drie strafworpen achter elkaar te veroorzaken, wat het derde helaas wel deed. Hierdoor kwam er een gaatje waar CSL in kon duiken en dit gaat werd vergroot naar 5 doelpunten verschil.

Alsof opeens de man met de hamer langskwam kon Flamingo’s drie geen vuist meer opsteken tegen dit CSL vier. Wat eerst bleek wat een doorbraak zou worden in de hegemonie van CSL-4 werd helaas een domper voor Flamingo’s drie. Desalniettemin petje af voor een goede prestatie tegen een team waar eerst met vijftien doelpunten verschil van werd verloren. Het glas was misschien niet gebroken, maar je kan de barst zien.

Eindstand: 14-18

Voor de volgende keer:   zaterdag 16 maart speelt Flamingo’s drie uit tegen Parabool 4. Deze werd de thuiswedstrijd nipt gewonnen en dit beloofd weer een spannende wedstrijd te worden. Kom allen te kijken om 12.35 spelen we in Groningen!!

Rikst Broekhuizen