• Flamingo's 2 - Harich 2

Op zaterdag 9 maart stond het thuisduel tegen Harich 2 op het programma. In het uitduel tegen Harich 2 werd nog in de laatste minuut de voorsprong uit handen gegeven en eindigde de wedstrijd gelijk. Extra gedreven ging Flamingo’s 2 op jacht om de 2 punten in Buitenpost te houden en daarmee de goede prestaties van de voorgaande weken een vervolg te geven.

Flamingo’s 2 begon sterk aan de wedstrijd en nam gelijk het initiatief, na slechts 3 minuten stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord. Daarna waren ook de tegenstanders uit Harich wakker en ging de wedstrijd gelijk op. De voorsprong ging over er weer, beide ploegen wisten niet een gat te slaan, bij rust was de stand 11-11.

In de tweede helft was de wedstrijd nog helemaal open, dus was het belangrijk om gefocust door te gaan. Harich 2 wist constant een voorsprong van één punt te pakken, waarna iedere keer de Flamingo’s op gelijke hoogte wisten te komen. Tot een stand van 16-16 was dit het wedstrijdbeeld, maar dat veranderde daarna. Op dat moment begon Flamingo’s 2 aan een sterke eindfase waarin veel werd gescoord. Een aantal goals achter elkaar en er was een gat geslagen van 3 punten, bij de stand van 20-17. Uiteindelijke wisten de Flamingo’s dit voordeel vast te houden en eindigde de wedstrijd in een 24-21 overwinning! Door deze mooie overwinning pakt Flamingo’s 2 maar liefst 9 punten uit de laatste 5 wedstrijden met als gevolg een gedeelde 4de plaats op de ranglijst.

Reinder Zuidhoorn