• Wedstrijdverslag CSL C2 – Flamingo’s C2

We verzamelen en vertrekken om 12:10 uur bij de Houtmoune te Buitenpost. Vandaag spelen we een heftige uitwedstrijd, zowel de afstand dan wel de tegenstander. We spelen namelijk tegen de koploper van deze attractieve competitie. CLS speelt haar thuiswedstrijden in het verre oord Stiens. Met vijf auto’s vol spelers en supporters togen wij in gebroken kolonne die kant een end uit.

Omdat de thuisspelende partij ook in het geel getooid is, speelt ons kroost met de shirtjes binnenstebuiten. Zo lijken ze wat fletser en kunnen de teams zich van elkaar onderscheiden. Fenna, Jelmer en Mirthe beginnen de wedstrijd als volleerde bankzitters.

Zoals vele wedstrijden zijn de eerste minuten aftastend. De teams leren zo aanvoelen hoe sterk de tegenstander is, en hoe goed je directe tegenstander is. Na tien minuten spelen zijn de teams zeer aan elkaar gewaagd. Na een kwart wedstrijd wordt Johann gewisseld voor Jelmer. Na dertien en een half minuten is het nog altijd 0 – 0. Er wordt op de tribune al gespeculeerd over een zeldzame 0 – 0 eindstand. Maar dan niet eentje uit de categorie bloedeloos. Want we worden getrakteerd op een goede spannende wedstrijd.

Maar dan scoort de koploper in de 14e minuut tweemaal. Daar staan we toch even te kijken. 2 – 0.  Maar de onze zetten stug door wat resulteert een in scherpe aanval over meerdere schijven met een korfworp van Jelmer. Hij mist helaas net. Jammer. In de 17e minuut scoort CSL 3 – 0. Even later scoort Aaltzen ook bijna, maar de bal stuit van de rand de verkeerde kant op. Deze actie leidde overigens wel tot schorre keel bij dienst vader. In de 21e minuut scoort CSL 4 – 0. Dit is tevens de ruststand. Qua score lijkt het iets geflatteerd getuigen het spelbeeld, maar de koplopers zijn wat efficiënter met scoren.

In de tweede helft zitten Aaltzen, Vere en Ilse professioneel op de bank. Gaandeweg blijkt dat de koplopers toch net wat fanatieker en feller zijn. Maar overklast worden de onzen niet. In de 28e minuut is de thuisploeg weer eens trefzeker. 5 – 0. We geven niet op en er volgt een spannend spel met en spervuur aan korfworpen aan beider kanten. In de 35e minuut is het onze Teye die raak werpt 5 -1. Hoppa!

Echter, in de 37e minuut wordt het helaas 6 -1. CLS houd hun kaas op hun brood en scoren in de  39e minuut hun zevende punt. 7 – 1. Inmiddels staan Aaltzen, Vere en Ilse weer in het veld en kunnen Johann, Fenna en Mare douchen. Wie nu pas naar de wedstrijd zou komen kijken zou denken dat het gelijk opgaande strijd zou zijn. CLS heeft het betere van het spel, maar de Flamingo’s weren zich kranig. Het zal wel 7 – 1 blijven wordt gesuggereerd op de tribunes. Over die bloedeloze 0 – 0 wordt niet meer gesproken. Scoort potverdikkie de thuisploeg in de laatste minuut nog een keer. 8 – 1. Jammer. Maar onze Flamingo’s vallen in de laatste seconden nog een keer aan. Met nog twee seconde te gaan werpt wederom Teye zijn allerlaatste bal richting korf. Op het moment dat de zoemer gaat stort de bal zich door de korf. Dus de treffer telt. 8 – 2. Hoppa!!!

Pyt Kuipers