• Noordenveld 1 – Flamingo’s 1

Na de voorjaars reces was het voor de formatie van De Haan Westerhoff zaak om de stijgende lijn die was ingezet weer op te pakken. Na de welverdiende zege van het tweede team werd in een volgepakte hal in Roden het startsignaal gegeven door scheidsrechter Danser.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd was het stuivertje wisselen, beide teams waren goed aan elkaar gewaagd.
      Na een stand van 5-7 wist de thuisploeg door goed verdedigend werk het initiatief naar zich toe te trekken.
      De kleedkamers werden opgezocht bij een stand van 12-8.

De ploeg uit Buitenpost was gebrand om de tweede helft hun spel beter uit de verf te laten komen. Met twee snelle goals na rust werd het gat terug gebracht naar twee doelpunten, 12-10. Het lukte de Buitenposter formatie de tweede helft niet om het gewenste spel te spelen, al werd de korf nog wel enkele malen de gevonden. De thuisploeg bleef zelf stug doorgaan met scoren en bracht de eindstand op 27-16. Dank gaat uit naar de supporters, die in grote getale naar waren Roden gekomen.

Ondanks het tegenvallende resultaat van deze wedstrijd zal er de komende week weer hard getraind worden. Op zaterdag 9 maart komt Harich om 19.25 op bezoek in de Houtmoune. Voorafgaand speelt het tweede team ook tegen Harich om 18.10.

Thea Baas