/
  • Flamingo’s 2 neemt twee punten mee uit Roden!

   Na twee weken hard werken en zweten in de vakantie en een oefenpot tegen OKO/BIES 2 mocht Flamingo’s 2 er in de competitie weer tegenaan. Op zaterdag twee maart stond Noordenveld 2 op het programma. Helaas heeft het tweede de winst niet binnen kunnen slepen in de thuishal. De spelers en coach wilden hier verandering in brengen, door twee punten uit Roden mee te nemen.
   Naast het verlies in de thuishal moet Flamingo’s 2 hard aan de bak om uit de degradatie te blijven. 

   Het derde speelde voor het tweede, dat zorgde voor een volle zaal met allemaal Flamingo’s supporters. Dit resulteerde in een gezellige sfeer in het sportcomplex in Roden. Na de winst van Flamingo’s 3 met 22-25 zat de sfeer er goed in en was het de beurt aan het tweede.

   Het eerste doelpunt was al snel binnen met een strafworp gemaakt door Ruben. Hierna volgde al gauw een tegendoelpunt dat zorgde voor de 1-1. Het begin van de eerste helft liep aardig gelijk op. Op een gegeven moment wist het team een gaatje van drie doelpunten te maken. Al snel zorgde Noordenveld ervoor om de achterstand de verkleinen met 6-8. In de laatste paar minuten van de eerste helft vielen er ineens veel doelpunten aan beide kanten. De ruststand eindigde met een voorsprong van 8-11.

   In de pauze kregen de spelers een positieve talk van de coach en konden ze weer wat op adem komen. Wat belangrijk was voor de spelers was dat de koppies niet omlaag konden gaan en dat ze moesten door ploeteren totdat het eindsignaal van de wedstrijd  werd aangegeven. En dit wist de Flamingo’s waar te maken. Al snel volgden er namelijk twee doelpunten dat voor een voorsprong van vijf punten zorgde, de 8-13. Hierna wist Noordenveld nog twee keer te scoren maar ondertussen wisten de Flamingo’s er nog vijf in te gooien waaronder twee mooie afstand goals gemaakt door Anneke en Daan. De stand was 12-18. Hierna wisten de twee dames van het aanvalsvak twee doelpunten te maken met een mooie inloopbal door Aaltsje en een afstander, wederom door Anneke.

   Een voorsprong van acht doelpunten met een stand van 12-20 gaf de spelers wat een fijner gevoel om te spelen. Wel wist Noordenveld een wissel te doen waardoor er veel gezakt werd in de verdediging van Noordenveld. De spelers moesten in de aanval slim spelen en zich niet laten verleiden om de eerste beste schotkans omhoog te gooien. Gelukkig wisten de Flamingo’s met geduld te spelen. In de slotfase raakten de spelers de concentratie een beetje kwijt en hier wist Noordenveld goed gebruik van te maken door nog vijf doelpunten te maken. Gelukkig kon Noordenveld dit niet doorpakken omdat de scheidsrechter, jawel, het eindsignaal gaf. Kortom, Flamingo’s 2 wist twee punten mee te nemen uit Roden!!!

   Marrit Postma